Astfel, municipalităţile din Uniunea Europeană, implicit şi din România, pot solicita finanţare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Vor fi acordate bonuri valorice de 15.000 euro fiecare pentru primele 2.800 de municipalităţi, urmând să fie distribuite minimum 15 bonuri pentru fiecare stat-membru în parte pe baza principiului "primul sosit, primul servit''.

Bonul valoric poate fi utilizat pentru instalarea de puncte de acces gratuit la Wi-Fi în spaţii publice: parcuri, pieţe şi clădiri publice, biblioteci, muzee şi centre de sănătate.

Pentru a solicita finanţare, municipalităţile trebuie să se fi înregistrat deja pe platforma wifi4eu.eu până la data de 7 noiembrie, iar odată cu deschiderea oficială a cererii de proiecte, în perioada 7 noiembrie, ora 14:00 - 9 noiembrie, ora 18:00, să se conecteze şi să depună candidatura pe wifi4eu.eu.

Bugetul alocat programului WiFi4EU este de 120 de milioane de euro, fonduri ce ar trebui cheltuite de beneficiari între 2017 și 2019. Comisia Europeană își propune să ofere internet wireless în aproximativ 8.000 de municipalități din toate statele membre ale UE, dar și din Norvegia și Islanda.