Bank of Energy este un serviciu eco-friendly, lansat în România de compania CryptoDATA care pune la dispoziția utilizatorilor de dispozitive mobile o rețea de peste 250 de energomate cu baterii externe disponibile pentru închiriere.

Rețeaua de energomate Bank of Energy a fost amplasată în puncte strategice pe raza municipiului București cu scopul de oferi mobilitate utilizatorilor de dispozitive electronice smart. Pentru a putea utiliza acest serviciu, locuitorii Capitalei trebuie să instaleze, în prealabil, aplicația Bank of Energy, disponibilă în Google Play și App Store.

Costul serviciului este de un leu pe oră și plata se facde direct din aplicație, acolo unde poți lega un card. Practic, te duci la energomat, scanezi din aplicație și iei o baterie pe care o returnezi în același loc sau la un alt energomat.

„În această eră a digitalizării accelerate în care oamenii sunt conectați permanent prin intermediul dispozitivelor mobile, compania CryptoDATA a identificat nevoia constantă de mobilitate a utilizatorilor și a adus în România un concept nou și inovator de “battery sharing”. Acest serviciu a fost deja implementat în București, iar utilizatorii pot închiria o baterie externă de la oricare dintre locațiile partenere BoE și o pot returna în cel mai apropiat energomat de locația lor, astfel mobilitatea este garantată pentru că utilizatorii nu sunt constrânși de returnarea bateriilor într-o anumită locație”, spune Ovidiu Toma, CEO al CryptoDATA

Bateriile Bank of Energy sunt compatibile cu interfețe de tip Lightning, USB-C și Micro USB și pot încărca multiple dispozitive simultan. Mai multe informații despre acest serviciu sunt disponibile aici.

De asemenea, primul magazin fizic al companiei, CryptoDATA Concept Store, a fost inaugurat luna aceasta, în incinta centrului comercial Băneasa Shopping City, unde au fost prezentate dispozitivele criptate și securizate integral prin tehnologia Blockchain, {{smartphone[12]}}-ul IMPulse K1 și laptopul BASM, dezvoltate integral în România.