Investiția este coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu investitori privați (business angels).

Bankata.ro este o platformă digitală care analizează și compară în mod obiectiv toate produsele bancare disponibile clienților din România. Platforma include în prezent informații și analize despre carduri de credit, conturi de investiții, credite de nevoi personale, credite ipotecare și imobiliare, și urmează să adauge în portofoliu serviciile băncilor digitale și ale platformelor internaționale de plăți.

Compania Bankata.ro a fost lansată de Diana Seredenciuc și Andrei Perianu, doi antreprenori pasionați de industria financiară, cu peste 10 ani de experiență în banking și în managementul portofoliilor de investiții.

Echipa de fondatori a testat de-a lungul ultimilor ani toate produsele de creditare și de administrare a banilor și a ales să colaboreze pentru dezvoltarea platformei Bankata.ro doar cu parteneri financiari de încredere.

Diana Seredenciuc, co-fondator și CEO al Bankata.ro, și-a început cariera în piața de capital, și a activat în instituții financiare precum Swiss Capital, Citibank, Unicredit și BCR. Ulterior, în Singapore a pus bazele unei platforme digitale similare Bankata.ro, care în prezent este principalul partener al băncilor și prima sursă de încredere pentru consumatorii din această țară.

“Scopul nostru este să ajutăm românii să-și construiască portofolii financiare sănătoase prin adopția de produse care se potrivesc cel mai bine nevoilor financiare. Tot procesul de comparare și aplicare are loc din confortul casei, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la mai multe sucursale bancare pentru a găsi oferta potrivită. Noi analizăm beneficiile produselor financiare, dar verificăm și condițiile contractuale pentru a ne asigura că toți clienții noștri primesc toate informațiile de care au nevoie pentru a lua cea mai bună decizie”, a declarat Diana Seredenciuc, CEO Bankata.ro.

Andrei Perianu, co-fondator și COO al Bankata.ro, cu peste 10 ani în sistemul bancar, a activat în cadrul Citibank și Raiffeisen Private Banking, ca Wealth Manager.

“Suntem bucuroși să anunțăm o nouă investiție într-o echipă motivată și ambițioasă, cu experiență semnificativă în zona financiar-bancară. Bankata completează portofoliul Sparking Capital în zona fintech și are potențialul de a schimba modul în care consumatorii interacționează cu produsele din această industrie. Împreună cu fondatorii, lucrăm la o dezvoltare și expansiune accelerată a produsului în România și zona CEE”, a declarat Cristian Negruțiu, Founding Partner Sparking Capital.

În perioada următoare, ca urmare a investiției atrase, echipa Bankata.ro se va concentra pe dezvoltarea unor noi parteneriate cu instituțiile financiare din România care au cele mai avantajoase oferte.

“În felul acesta, utilizatorii au acces la cele mai bune produse direct din platforma noastră. În același timp, ne dorim să comparăm noi produse, cum ar fi platformele independente de transferuri și schimburi valutare. Bankata.ro este construită să ofere o interacțiune dinamică bazată pe particularitățile consumatorilor, iar informațiile analizate sunt actualizate în mod constant și imparțial de către echipa noastră. Finanțarea din această rundă este direcționată în mod preponderent către dezvoltarea IT și spre investiții noi în marketing pentru a ne asigura o creștere rapidă și sustenabilă a platformei”, afirmă Andrei Perianu, COO Bankata.ro.

Bankata.ro se adresează românilor care doresc o interacțiune digitală cu produsele financiare, prezentate într-un limbaj imparțial și simplu de înțeles, și celor aflați în căutarea unui card de credit, credit ipotecar sau de consum, clienți care vor să fie siguri că primesc cea mai bună ofertă pentru nevoile lor, indiferent că vorbim despre dobândă avantajoasă, comisioane mai mici sau rapiditatea cu care se aprobă creditul și primesc banii în cont. Pentru aceștia, Bankata.ro a verificat și a integrat toate informații, astfel încât să aleagă oferta cea mai potrivită nevoilor proprii.

De asemenea, Bankata.ro oferă celor care își doresc mai mult pentru economiile lor posibilitatea să compare conturi de investiții și să tranzacționeze acțiuni, fonduri mutuale, ETF-uri sau obligațiuni printr-un broker de încredere și cu comisioane avantajoase.

Bankata.ro este o platformă de finanțe personale independentă lansată de Diana Seredenciuc și Andrei Perianu, doi antreprenori cu experiență vastă în industria financiară. Principalul obiectiv al Bankata.ro este să ofere informații precise și analize corecte despre cât mai multe produse de finanțe personale disponibile. Pentru a fi siguri că Bankata.ro vine cu informații imparțiale și obiective, platforma funcționează independent de orice bancă sau instituție financiară.