Prin programul InnovX, BCR susține startup-urile tech, iar soluţia Modex BCDB a fost propusă reprezentanţilor Băncii Comerciale Române în vederea explorării benficiilor aduse de adopţia tehnologiei blockchain în produsele financiar bancare.

Modex BCDB este un produs care răspunde nevoilor fiecărei companii în parte, şi este o soluţie tehnică gândită să se muleze pe specificul fiecărui client în parte. Drept urmare, BCR va explora o serie de funcţionalităţi şi propuneri de soluţii tehnice personalizate, care să răspundă necesitaţilor sale punctuale.

Soluţia dezvoltată de programatorii romani de la Modex – Blockchain Database (BCDB) – propune o nouă perspectivă tehnologică asupra modului în care companiile îşi gestionează propriile baze de date.

Aceasta vine cu o serie de beneficii noi pentru o bază de date: descentralizare, transparenţă, securitate ridicată, imuabilitate şi integritate.

“Produsul Modex BCDB are meritul, unic pe piaţă, de a gestiona bazele de date ale oricărei companii, oferind plusurile tehnologiei blockchain. Pentru companii, folosirea Modex BCDB nu înseamnă renunţarea la actuala baza de date sau modificarea acesteia. Blockchain Database oferă o serie de funcţionalităţi dezvoltate de programatori romani în premieră mondială şi are marele merit de a putea fi implementată într-un timp record, de câteva zile. Clienţii nu vor avea nevoie de cunoştinţe tehnice în zona tehnologiei blockchain, iar IT-iştii companiilor nu vor avea nevoie de timp suplimentar petrecut pentru specializarea în blockchain, analizarea soluţiei tehnice sau implementarea ei, lucrul acesta fiind făcut automat de produsul Modex BCDB”, a declarat Alin Iftemi, CTO Modex.

BCR-InnovX este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii.

Acceleratorul BCR-InnovX este un proiect realizat în parteneriat cu companiile UiPath, Startup Grind, Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF).