Ștefan Buciuc a vorbit despre produsele de finanțare pe care BCR Social Finance le lansează astăzi în România.

Astfel, BCR Social Finance va lansa în curând un credit de studii pentru studenți finanțat prin Fondul European de Investiții. Pe lângă acesta, prin garantarea Fondului European de Investiții vor fi lansate mai multe finanțări dedicate ONG-urilor, IMM-urilor și recalificării profesionale a angajaților.

Creditul pentru educație „Skills and Education” are un target de 1.200 de studenți. Valoarea programului e de 75 de milioane de lei pentru 3 ani. El va fi lansat în primul trimestru din 2021 și va porni ca un pilot cu anumite universități din România.

  • De asemenea, al doilea produs lansat azi va fi dedicat IMM-urilor și ONG-urilor implicate în educație. Pentru ONG-uri limita va fi de 600.000 de lei, iar pentru IMM-uri limita va fi de 370.000 de lei.
  • Primul produs din seria „Skills and Education” e pentru companii care vor să finanțeze recalificarea angajaților. Fiananțarea va fi de până la 370.000 de lei și e disponibil de la 1 iulie 2021.
  • Creditul pentru studii și studenți se construiește în acest moment și va fi lansat ulterior. Se pot acoperi cheltuielile pentru taxe, echipamente, cărți sau cheltuieli de cazare și mobilitate.

„Decizia de a fi în proiect a fost naturală. 275.000 de angajați ar trebui să învețe abilități digitale pentru a-și putea menține locurile de muncă. 85 de milioane de locuri de muncă vor dispărea la nivel mondial din foratul actual. Iar studenții nu au soluții de finanțare adaptate lor”, a sps Ștefan Buciuc.

Conform acestuia digitalizarea accelerată a afectat zona de educație. „Am văzut cât de greu a fost să ne adaptăm la școala online”, a spus Buciuc.

Misiunea BCR Social Finance e de a avea impact pozitiv în societate prin finanțări dedicate și educație de business. BCR Social Finance IFN e înființat în 2009 și acționează ca o întreprindere socială. „Noi nu distribuim dividende, tot profitul este reinvestit în companie”, a spus Buciuc.

Până acum BCR Social Finance a avut 14.000 de credite în total, în valoare de 530 de milioane de lei. În pandemie BCR Social Finance a finanțat 1.400 de credite cu valoare de peste 70 de milioane de lei pentru microbusiness-uri.

De asemenea, au fost finanțate 8 ONG-uri cu 1,3 milioane de lei.