Oferta de monitoare BenQ este împărțită pe categorii, în funcție de scenariul de utilizare vizat – de la business și birou, până la gaming, producție și editare.

Pentru a răspunde și mai bine nevoilor utilizatorilor din zona de gaming, BenQ a creat o nouă serie de produse, sub numele de MOBIUZ, care valorifică avantajele tehnologiei HDRi și a boxelor treVolo integrate, pentru a optimiza experiența de joc prin imagine, sunet și control.

Atât EX2510, cât și EX2710, adoptă un design modern, cu ramă subțire și ușoare note agresive.

Echipate cu panouri IPS Full HD de 24.5” și respectiv 27”, acestea pot reda imagini deosebit de realiste, cu o acoperire în proporție de 99% a spectrului sRGB, un nivel ridicat al detaliilor și unghiuri de vizibilitate foarte largi.

Experiența vizuală este și mai mult îmbunătățită de tehnologia HDRi, care permite redarea clară a tuturor detaliilor din orice scenă, indiferent de complexitatea iluminării.

Aceasta funcționează în strânsă legătură cu un senzor de lumină ambientală implementat discret, al cărui rol este acela de a garanta aplicarea întotdeauna a luminozității optime, indiferent de condițiile de mediu.

Ambele modele oferă luminozitate maximă de 400cd/m2 și contrast de 1000:1, precum și funcțiile Light Tuner și Black eQualizer, ce permit optimizarea redării în funcție de conținut.

Evident, o experiență de joc completă nu presupune numai o soluție vizuală adecvată, ci și una audio pe măsură. De aceea, atât EX2510, cât și EX2710, încorporează boxe treVolo de 2x2.5W, recunoscute pentru claritatea și fidelitatea redării.

Totodată, confortul utilizatorului nu a fost nici el neglijat, cele două modele fiind prevăzute cu tehnologii special create pentru protejarea ochilor, dar și cu un picior de susținere care permit înclinarea față/spate, rotirea în plan orizontal și ajustarea pe înălțime. Mai mult decât atât, controlul este cât se poate de facil, fiind posibil prin intermediul unui joystick amplasat pe partea dorsală.

BenQ MOBIUZ EX2710 va fi disponibil în Europa din luna August, la un preț recomandat de 299.99 de euro, în timp ce EX2510 va fi disponibil pe piața din Europa începând cu Septembrie, pentru un preț recomandat de 259.99 de euro.