Big Data Week reunește la nivel global o comunitate de profesioniști a căror prioritate este procesul de educație și transferul de cunoștințe despre domeniul datelor. Prin organizarea unor evenimente în ultimii 7 ani în diferite puncte ale lumii, Bigstep și partenerii săi au făcut din Big Data Week un proiect cu recunoaștere în Londra, Chicago, Barcelona, Madrid, Sao Paolo, Rio de Janeiro, Jakarta, Kuala Lumpur, Minsk, Leeds.

Evenimentul din România va avea loc pe 18 și 19 aprilie, la Hotelul Sheraton. Pe parcursul celor două zile vor fi multiple evenimente dedicate specialiștilor din domeniu: workshop-uri și conferințe care se vor concentra pe impactul utilizării datelor în business.

“Observând impactul adus de Big Data Week unor comunități importante de business la nivel global, prin gradul crescut de conștientizare asupra importanței tehnologiilor implicate, de la AI la IoT, am hotărât că este cel mai bun moment pentru organizarea evenimentului și în România. Acesta este un prim pas în îndeplinirea unuia dintre obiectivele-cheie pe care le avem pentru 2018 – acela de a educa despre beneficiile tehnologiilor și practicilor și a contribui la creșterea adopției lor pe plan local, într-un moment potrivit, în care au devenit mult mai accesibile. Big data le oferă companiilor românești oportunitatea de a transforma datele pe care acestea le au la dispoziție într-un avantaj competitiv”, declară Lucas Roh, fondator și CEO Bigstep.

Big Data Week București - subiecte

Evenimentul din România va aborda subiecte precum data science, machine learning, data analytics, microservicii, inteligență artificială, GDPR. Prin workshop-urile practice, bazate pe aprofundarea tehnologiilor specifice (18 aprilie), dar și prin speakerii invitați la conferință (19 aprilie) de la Alteryx, Bandai Namco Entertainment, Densodata, eSolutions, Google Cloud Platform, ING Tech, Satalia, Sematext, Tudor Galoș Consulting, Bigstep își propune să aducă în atenția mediului de business fenomenul de big data în totalitatea aspectelor sale, de la avantajele aduse până la alternativele și tendințele din domeniu.

Poți afla mai multe informații despre Bigstep, un startup creat de trei români și un britanic.

“Considerăm că este important, pentru legitimitatea acestui eveniment și pentru beneficiul participanților, ca scena de big data din România să fie reprezentată cât mai complet. Ne dorim să aducem în fața publicului nostru, format din manageri de nivel CX - CEO, CTO, COO, profesioniști IT specializați în baze de date și raportare, consultanți în digital transformation, specialiști în marketing, cât mai multe exemple de proiecte de succes din domeniu, precum și alternative pe care le pot avea pentru a porni la drum pe această direcție”, completează Alex Bordei, Director of Product and Development Bigstep.

Mai multe detalii despre Big Data Week și despre înregistrare puteți găsi la acest link.