Am trăit înconjurată de femei, de la mama veșnic atentă la ce înseamnă casă, masă și prăjituri homemade, la bunica, eterna optimistă care își trăia telenovelele și după ce închidea televizorul, la mătușile gălăgioase, la prietenele pe care încă le mai am, unde una nu seamănă cu cealaltă, și la toate figurile feminine care mi-au trecut prin viață.

Le-am văzut sensibilitatea, dar le-am văzut și mai puternice ca niciodată, la propriu, când ridicau halterele în sala de antrenamente. Când eram mică, mergeam cu bunicul meu, antrenor de haltere, la el la ”serviciu” și vedeam halterofilele care își dădeau palmele cu talc și ridicau bucățile de fier grele. Apoi mă luau și pe mine cu ele în camera de hotel unde erau cazate de federația de sport, și acolo le vedeam la fel de vulnerabile și gingașe ca restul femeilor.

Dar am văzut femei puternice și la figurat. Le-am văzut alături de mine sau le-am citit poveștile de viață care îți arată că poți reuși în orice context.

Și cumva asta e discrepanța care conturează femeile și care le dă autenticitatea pe care nu o găsim în altă parte. Că viața le-a învățat să fie și blânde, empatice, sensibile, dar și leoaice, mame urs sau în ce animal mai trebuie să se transforme ca să le fie bine.

Așa că săptămâna aceasta lansăm un nou proiect pe start-up.ro: ”Femeile strigă BINGO”, ocazie în care putem să strigăm linie la femeile care schimbă lucrurile în țară.

Partea bună la acest BINGO e că nu există numere câștigătoare, toate formează aceleași formule care să vă aduc cel mai important câștig: ocazia de a cunoaște câteva femei care fac lucrurile să se miște, care au curaj, chef de muncă și de schimbare și care creează contexte de evoluție.

Și nu suntem doar noi în căutarea femeilor despre care să vă povestim. Pe cartonul nostru de BINGO veți găsi un buton în mijloc în care veți putea să ne recomandați și voi femei despre care merită să vorbim. Și vă încurajăm să-l folosiți și să ne spuneți pe cine să mai aducem în joc.

Vă lăsăm să vă gândiți la femei care v-au influențat, inspirat, marcat. Până atunci, începem să spunem, săptămână de săptămână, povești care sperăm să ajungă sub ochii voștri și care să vă bucure ca o seară de BINGO.

Proiectul "Femeile strigă Bingo" este o inițiativă lansată de start-up.ro alături de ING Bank România, prin care provocăm cititorii să descopere poveștile femeilor care schimbă România zi de zi, prin acte de curaj sau de normalitate. Proiectul, construit sub forma unui joc interactiv de Bingo, vă provoacă să nu rămâneți doar la 24 de exemple date de către noi, ci de a le extinde zi de zi, prin sugestiile voastre.


În mediul antreprenorial din România, femeile sunt acționare în 47% dintre firmele active cu cifra de afaceri de peste 10.000 de lei, potrivit unui studiu realizat de ING Bank România, Impact Hub și Bravva Angels. Una din patru companii este deținută 100% de către femei. Așadar, peste 260.000 de firme locale au în structura lor o femeie antreprenor, iar 145.000 sunt conduse în întregime de femei. Alături de Start-up.ro, vă invităm să cunoașteți o mică parte din poveștile lor de succes.

ING sprijină femeile care schimbă România zi de zi și, în acest an, va lansa un program de mentorat creat special pentru femeia antreprenor.