În luna septembrie s-a lansat BIOdyssey, primul hub de inovație în tehnologii medicale din România care derulează programe de inovație și antreprenoriat similare celor lansate la universitățile Technion Israel și Stanford.

BIOdyssey oferă antreprenorilor aspiranți din domeniul MedTech oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile necesare și de a-și dezvolta un start-up - de la idee, la implementare practică.

”Există mulți oameni geniali, creativi, care vin cu idei strălucite de care ar putea beneficia întreaga lume. Dar, acestor oameni le lipsesc spiritul antreprenorial și cunoștințele necesare pentru a-și pune ideile în practică. De fapt, foarte puține astfel de idei se transformă în start-upuri și, apoi, și mai puține dintre aceste start-upuri ajung la nivelul de prototip. BIOdyssey vine să acopere acest gol și își propune crearea unui nou ecosistem de inovație și antreprenoriat. România este lider recunoscut în domeniul științei, matematicii, sănătății și ingineriei. Trebuie doar să conectăm toate aceste domenii și să creăm o legătură între creativitate și antreprenoriat”, a subliniat profesorul Alon Wolf, co-fondator BIOdyssey și fondatorul Laboratorului de Biorobotică și Biomecanică al Universității Technion din Israel.

”Tehnologia are potențialul de a schimba medicina. Iar România are potențial în acest domeniu prin resursa umană. Avem IT-iști foarte buni și medici foarte buni. Acum putem să construim un hub de inovație care să contribuie la creșterea ecosistemului de inovație în România. Avem sprijinul experților străini, al autorităților, avem sprijin din partea universităților de profil, al companiilor și clinicilor, dar și susținerea financiară a Fundației Româno-Americane. Ceea ce cred că ne lipsește este educația antreprenorială. Și ne lipseau toți actorii care ar trebuie să fie adunați în jurul unui hub de inovație, actori pe care acum i-am adus împreună în această dezbatere. Hub-ul BIOdyssey este dedicat celor care își doresc să dezvolte o idee, un startup și nu știu de unde să înceapă și ce drum să parcurgă”, a adăugat Elena Ovreiu, co-fondator BIOdyssey.

Hub-ul BIOdyssey este fondat de experți în antreprenoriat și tehnologie medicală din Israel și oferă programe de antreprenoriat la cel mai înalt nivel, de acest gen, din România. În prezent sunt lansate două programe pentru care înscrierile sunt încă deschise.

În cadrul primului program, participanții vor învăța cum să inoveze și cum să își pună ideile în practică, iar al doilea program se va concentra pe strategiile de lansare pe piață și pe activitățile de dezvoltare a afacerilor. BIOdyssey este deschis tuturor antreprenorilor aspiranți pentru primul program, numit Germination, care este gândit ca un MBA pentru startup-uri.

Cele mai bune echipe din primul program vor fi selectate pentru a participa la cel de-al doilea program, numit Acceleration și care va începe în primăvara anului viitor.

Astfel, mentorii vor putea urmări echipele și proiectele lor de la concepție până la realizare. Acest hub de inovație în tehnologii medicale oferă o platformă unică pentru oportunități de investiții în domeniul MedTech.