Compania românească Bitdefender a lansat a doua generație a Bitdefender Box, dispozitivul care-ți apără toată rețeaua de atacuri informatice și de viruși. Anul acesta, dispozitivul e un router WiFi care filtrează traficul pentru a nu permite accesul virușilor.

Bitdefender Box malware securitate casa inteligenta ces 2017

Bitdefender Box 2 va fi disponibil prima oară în Statele Unite, acolo unde e piața principală, la finalul anului, iar în Europa și Japonia va ajunge după acest moment.

Bitdefender Box 2 inspectează tot traficul

Spre deosebire de generația anterioară, care era practic o cutie simplă care filtra traficul, Bitdefender Box 2 inspectează traficul din rețea, detectează intruziuni și permite utilizatorului să blocheze dispozitivele conectate. Rivalul de pe piață este Symantec Norton Core. Prima generație trebuia conectată la routerul principal, dar Box 2 poate funcționa de unul singur. Practic, înlocuiești routerul din casă.

Modelul de monetizare este pe abonament anual, de 99 de dolari, dar prețul de cumpărare nu a fost încă anunțat. Vechiul model costa 130 de dolari, dar e posibil ca acesta să fie poate la același nivel sau mai scump.

Casa inteligentă, pericol de securitate

Pentru că suntem în epoca dispozitivelor inteligente și, pe lângă telefoane, tablete și laptopuri, conectăm la internet becuri, frigidere, aspiratoare și cine știe ce alte device-uri care nu au protecție crescută, Bitdefender a realizat și un video explicativ în care arată de ce casa inteligentă poate fi un pericol pentru securitate. De fapt, asta e și ideea Bitdefender Box 2, să ofere protecție pentru toată casa, indiferent de sistemele de operare ale diferitelor dispozitive.