Black The Fall e povestea unui mașinist care, după ani de opresiune comunistă, decide să evadeze. Tu trebuie să-l ajuți, controlându-l printr-un labirint de umbre, pasarele secrete și tristețe. Atmosfera generală a jocului e una încărcată. Pe parcursul jocului, el se împrietenește cu un robot abandonat. Jocul poate fi descris ca un puzzle 3D.

Jocul este disponibil pentru PlayStation, Xbox și pe Steam. E publicat de către cei de la Square Enix, un colectiv care lansează jocuri independente și le susține. Pentru PlayStation, de exemplu, jocul costă 67 de lei.

Istoria Black The Fall

Black The Fall s-a născut în 2014, din colaborarea dintre Cristian Diaconescu și Nicoleta Iordănescu. Ei voiau să construiască un joc alb-negru, care să aibă un concept al lumii comuniste și totalitare, inspirat din comunismul românesc.

“Am ales un joc de tip puzzle pentru că poate ilustra mai bine cum să reziști unui regim opresiv. Am trăit în epoci în care nu exista libertatea de exprimare, intelectualii erau torturați și duși la închisoare, hrana era raționalizată și nu exista acces la contracepție. Accesul la cultura occidentală era limitat. Deși pare orwellian, s-a întâmplat în majoritatea țărilor comuniste”, a spus Cristian Diaconescu, directorul creativ al Sand Sailor Studio, creatorii jocului Black the Fall, cu sediul la București.

Studioul tinerilor are nouă angajați. În 2014, jocul a fost finanțat pe Kickstarter cu 31.000 de euro. De asemenea, pe parcursul dezvoltării jocului au trecut și pe la acceleratorul Execution Labs.

Iată un review al jocului, pentru a putea vedea cum e gameplay-ul.