Poți să citești articoul integral pe blogul Seedblink aici și să urmărești secțiunea „Invest in Startups” de pe start-up.ro.

Pentru a fi la curent de cum funcționează lumea investițiilor, e important să citești publicații de profil, să urmărești cele mai importante fonduri locale, dar și pe cele europene. Dacă ești un fondator interesat vei afla multe despre modul cum funcționează această lume și vei fi mai bine pregătit când va veni momentul investiției.

Seedblink face o listă de bloguri care merită urmărită și au început cu cele ale unor fonduri de investiții cunoscute din Europa. Iată câteva dintre recomandări.

Point Nine Capital - este una dintre cele mai bune resurse din industrie pentru startup-uri care au ca model de business zona de SaaS sau marketplace. Point Nine Capital urmărește datele de la companiile din portofoliu și extrage informații, inclusiv în rapoarte anuale.

Earlybird Venture Capital. Pe lângă update-urile despre noile companii din portofoliu, Earlybird oferă o viziune unică și gândurile investitorilor care fac parte din fond despre industrie și despre diverse verticale de business.

Elaia. A fost lansat de către Elaia Partners, un fond de investiții în zona deep-tech și publică articole despre companiile din portofoliu, cele care au făcut exit-uri, bune practici din zona de VC, analize de industrie, dar și ghiduri educaționale pentru fondatori.

VC leaders. E un blog pornit de către Pawel Michalski, Partener la COBIN Angels, și acoperă subiecte care țin de zona educațională pentru investitori și startup-uri. Articolele pot fi inspiraționale și oferă o perspectivă unică prin discuții directe cu alți investitori și fonduri de investiție.

Pe lângă blogurile fondurilor pe care merită să le urmărești, investitorii individuali, adică angeli investori, au și ei câteva lucruri bune de scris.

Bloguri de la investitori de tip angel pe care trebuie să le urmărești

Fabrice Grinda - Fabrice este un antreprenor francez și cel mai cunoscut investitor în afaceri de Internet. Pe lângă un portofoliu divers, publică și opinii, dar este și gazda Playing With Unicorns, un show live despre startup-uri, antreprenori și investiții.

Christoph Janz - E partener la Point Nine Capital, alături de Pawel Chudzinski. Blogul său se numește „The Angel VC” și este în toate listele de recomandări cu investitori europeni. Chiar dacă nu a mai publicat de multă vreme, artciolele sale sunt foarte bune și actuale pentru cei care au afaceri în zona SaaS, investiții early stage, model de business, dar și modalități de promovare a startup-urilor.

Jason Ball este Senior Director la Qualcomm Ventures în Londra și a scris pe blogul său pe teme diverse, de la finanțări de startup-uri, la cele mai bune practici de investiții și despre cum funcționează zona de venture capital.

Citește totul pe blogul Seedblink și urmărește constant postările de acolo pentru a afla mai multe despre investiții și startup-uri.