Compania va gestiona 130.000 de trotinete și biciclete electrice în 2021, devenind cel mai mare operator de vehicule electrice ușoare închiriate din Europa. Bolt va investi peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea activităților sale de micromobilitate și în construirea produselor personalizate.

În ultimele luni, Bolt a accelerat extinderea serviciilor sale de micromobilitate în 45 de orașe din 15 țări, inclusiv Suedia, Franța și Portugalia. Compania a lansat un serviciu de închiriere a bicicletelor electrice, devenind prima platformă de transport la cerere din Europa care are biciclete electrice, trotinete electrice și servicii de ride-hailing sub un singur brand, într-o singură aplicație.

”Orașele noastre suferă din cauza traficului, a emisiilor de dioxid de carbon și a lipsei spațiilor publice, cauzate de locurile de parcare. Credem că viitorul transportului urban este o rețea de servicii la cerere - ride-hailing, trotinete electrice, biciclete și alte vehicule ușoare. Zilele în care fiecare persoană trebuie să cumpere o mașină s-au încheiat. Am văzut că unul dintre cele mai mari blocaje în tranziția către mobilitatea electrică partajată este prețul, de aceea suntem încântați să aducem trotinete și biciclete electrice la prețuri accesibile în și mai multe țări din Europa, în sezonul viitor, inclusiv în Germania și Marea Britanie. Bolt este cea mai mare rețea europeană de transport la cerere, ceea ce ne permite să oferim cele mai bune prețuri clienților, datorită costurilor consolidate între business-uri”, spune Markus Villig, CEO și cofondator Bolt.

În vara acestui an, am lansat în România trotinetele electrice Bolt în trei mari orașe, București, Cluj-Napoca și Constanța, iar succesul lor a depășit toate așteptările, mii de trotinete deja fiind folosite zilnic. Serviciile Bolt de micromobilitate au fost din ce în ce mai căutate, pentru că propun un mijloc de transport fiabil, rapid, ușor de folosit și sunt soluția ideală de a parcurge distanțe scurte, evitând aglomerația. Ne-am dorit să le oferim clienților noștri din România condiții sigure de mobilitate, adaptate restricțiilor curente, când sănătatea tuturor este primordială”, afirmă Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

La începutul acestui an, Bolt a introdus primul său model de trotinetă electrică, proiectată și construită integral intern. Trotinetele electrice Bolt sunt modulare și, prin urmare, foarte ușor de reparat, cu o durată de viață estimată de până la cinci ani și complet reciclabile.

În septembrie 2020, Bolt a anunțat angajamentul de a avea un impact pozitiv asupra mediului (amprenta negativă de carbon) cu operațiunile sale cu trotinetele electrice, până la sfârșitul anului. Bolt va sprijini proiectele care neutralizează mai mult dioxid de carbon din atmosferă decât adaugă, prin producția și întreținerea trotinetelor electrice.

Bolt a lansat trotinetele electrice în România anul acesta în București, Cluj-Napoca și Constanța, alături de un ghid de măsuri de siguranță pentru micromobilitate, care încurajează utilizarea responsabilă a trotinetelor electrice.

Bolt are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume. Serviciile sale includ de la transport la cerere și micromobilitate, cu trotinete electrice și biciclete electrice, la livrări de mâncare și pachete.

Compania este prezentă în România cu serviciile de transport de persoane, de transport de produse (Bolt Business), de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Serviciile Bolt sunt disponibile în București, Cluj, Timișoara și Constanța.