Investiția vine de la Naya Capital Management, managerul global de investiții fondat în 2012 de Masroor Siddiqui, fost partener la The Children's Investment Fund, și ridică fondurile totale de care dispune Bolt la peste 300 de milioane de euro.

În prezent, Bolt își desfășoară serviciile de ridehailing în peste 150 de orașe din Europa și Africa.

Un interviu la București cu fondatorul Bolt, realizat de Oana Coșman, editor start-up.ro, puteți citi aici.

În ultimele luni, Bolt a accelerat extinderea serviciului său de livrare a produselor alimentare, Bolt Food, pentru a acoperi 12 țări și a lansat Business Delivery, un serviciu menit să ajute furnizorii care au nevoie de un partener de distribuție, oferind livrare în aceeași zi.

De asemenea, a lansat Bolt Protect, o nouă categorie în aplicație, cu mașini echipate cu panouri de protecție din plastic, instalate între pasageri și scaunele din față, limitând fluxul de aer între șofer și călători.

„Ne-am adaptat la noua normalitate lansând în timp record, pe plan local, serviciile Bolt Business Delivery, Bolt Protect și Bolt Food, într-o perioadă plină de adversități, în care am vrut să răspundem atât la nevoile clienților, cât și la cele ale partenerilor noștri, cu noi surse de venituri. Ne-am dorit ca serviciile noastre să-i ajute să facă față provocărilor economice și logistice, care au schimbat modul în care se face business. Noul aport de capital va permite companiei să-și mențină flexibilitatea și capacitatea de a răspunde rapid la circumstanțe atât de fluide.”, a spus Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, este cea mai mare platformă europeană de transport, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai ușoară, rapidă și convenabilă. Serviciile companiei variază de la ride-hailing până la micromobilitate și livrare de produse alimentare.

Înființată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013. Este una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa și Africa, având printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar și pe Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Bolt are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume.