Pregătirea comenzilor și livrarea produselor se face din puncte de lucru plasate strategic în interiorul orașelor, aproape de locurile în care clienții trăiesc, muncesc și își petrec timpul liber. Prin această rețea de microdepozite, Bolt Market asigură viteza de livrare și prospețimea produselor comandate.

Echipa locală de experți formată special pentru a coordona noul serviciu este condusă de Eduard Nagy, Country Manager Bolt Market România. Misiunea este să creeze un serviciu competitiv, de calitate, accesibil la nivel național.

„Lansăm Bolt Market – serviciul de vânzare și livrare rapidă a produselor de larg consum – deoarece clienții noștri aleg din ce în ce mai des soluții rapide și accesibile pentru o viață mai simplă, confortabilă și sigură. Acest mod nou de a cumpăra, chiar de a trăi, a creat o piață locală cu mare potențial și multe alternative, fapt care face intrarea noastră pe acest segment și mai interesantă. Am decis să lansăm noul serviciu datorită experienței și competențelor noastre în operațiunile de livrare și logistică, dar și datorită infrastructurii IT pe care o avem deja la dispoziție. Adăugăm la toate acestea și baza de utilizatori a platformelor noastre, care folosesc deja Bolt pentru transport și Bolt Food pentru livrare de mâncare, și curierii existenți care lucrează deja pentru noi. Toate aceste atuuri vor face ca Bolt Market să se dezvolte rapid, în beneficiul tuturor actorilor din ecosistemul nostru: clienți, curieri, parteneri și furnizori”, spune Nagy.

Serviciul Bolt Market are multe puncte comune cu serviciile aplicației Bolt Food. Utilizatorii care au deja instalată aplicația, trebuie doar să caute categoria „Magazine” - unde vor vedea lista magazinelor disponibile - să selecteze magazinul dorit, să plaseze o comandă online și să confirme adresa de livrare. Înainte de a confirma comanda, aplicația va afișa prețul și timpul estimat de livrare. Plățile se realizează online, prin card bancar.’’

Cei care nu au instalată aplicația Bolt Food, o pot descărca gratis de pe Google Play sau App Store, apoi trebuie să introducă datele cardului bancar, adresa de livrare și să plaseze o comandă, urmând pașii de mai sus.

Faptul că Bolt furnizează deja mai multe servicii (ride-hailing, micromobilitate și livrare de alimente) în cele mai mari orașe din România, fiind lider de piață, permite Bolt Market să valorifice o serie de sinergii la nivel de portofoliu și de acoperire națională.