Charger.ro a fost fondată de Iulia Dorobanțu, Cristian Danciu, Adrian Țuțuianu și Aurel Basuc ȋn anul 2021, după succesul startupului Green Spots, producătorul de încărcătoare solare urbane, stații de încărcare pentru trotinete și mobilier urban inteligent.

Charger.ro este o platformă online de tip marketplace care oferă consultanță, suport pentru obţinerea finanţării, implementare, mentenanță și management pentru soluții de energie verde. Oferta include stații de încărcare pentru trotinete, mașini electrice și plug-in hybrid, soluții ”Smart City” (mobilier urban inteligent, iluminat urban, senzori de calitate a aerului, etc), sisteme de panouri fotovoltaice și sisteme off-grid sau on-grid.

Fondatorii intenţionează să folosească capitalul obţinut pentru a include peste 100 de furnizori pentru clienții săi, precum și pentru relansarea platformei în formula completă la începutul anului viitor. Totodată, Charger.ro mizeazăși pe programe guvernamentale de tip Electric Up, și vine ȋn ȋntȃmpinarea nevoii companiilor de a raporta din ce ȋn ce mai multe și diverse activităţi ESG (environmental, social, and corporate governance).

Bravva Angels este o rețea de membri cu experiență care doresc să devină business angels și să susțină cu prioritate startupuri fondate de femei sau de echipe mixte, prin investiții financiare, mentoring și educație. Comunitatea a fost lansată ȋn iulie 2022 cȃnd a anunţat și prima sa investiţie, ȋn Glow2Go, prima platformă de servicii de ȋnfrumuseţare la domiciliu din Romania. Bravva Angels ȋși propune să coordoneze ȋn 2023 co-investiţii ȋn cel putin 10 startup-uri ȋn faza iniţială de dezvoltare, totalizȃnd 3 milioane Euro.

ATM Ventures (Autonom Ventures) reprezintă divizia de investiții a familiei Ștefan. Fondată în 2021, aceasta a fost creată cu scopul de a sprijini și de a accelera dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale românești, mici și mijlocii. Până în prezent, Marius și Dan Ștefan au investit direct și indirect în peste 50 de start-up-uri de mobilitate, tehnologie, retail - o listă completă poate fi consultată pe site-ul diviziei.

Citește toate detaliile despre această investiție pe Green Start-Up.