Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană printr-un referendum popular. Vorbim cu antreprenori români care au afaceri în UK pentru a afla care e impresia lor despre #Brexit.

Cristian Dinu este CTO și cofondator al Learn Forward, un startup românesc din domeniul manualelor digitale. Produsele create de echipa fondată de el și Paul Balogh sunt folosite la Eton College, Oxford University Press, HarperCollins, The London School of English sau Hodder Education.

El consideră că e prea devreme pentru concluzii legate de efectele #Brexit, dar spune că impactul e emoțional în acel moment.

Citește mai mult pe această temă

Ce cred românii care au creat cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume în Marea Britanie

Ce efect va avea #Brexit asupra startup-urilor

„Ne afectează negativ, în primul rând emoțional, ca cetățeni europeni. Cei care ne înconjoară fac parte din jumătatea care și-ar fi dorit și a militat pentru ca Marea Britanie să rămână. Nu avem angajați aici și, fiind o companie cloud suntem agnostici din punct de vedere al locului din care operăm, dar sigur tulburările din mediul economic, instabilitatea politică și probabila divizare a țării ne afectează în rău“, a spus Dinu.17328_10204038871872793_1719185433437227869_n

Peste toate e sentimentul de dezgust legat de gestul unei națiuni de la care aveam așteptări mai mari“, a mai spus Cristian Dinu. El a mărturisit că sentimentul inițial a fost de lehamite, dar acum toată lumea trebuie să-și explice mai multe lucruri. „Ca și în România, aici e capitala și restul. Oamenii care ne înconjoară sunt mai europeni decât media europenilor. Și în București trăiam într-o bulă, iar aici e ceva mai mare“, a explicat Cristian Dinu.

Problemele economice nu vor apărea imediat. Cristian Dinu spune că urmărește cu atenție, pentru că unele lucruri pot fi riscante. „Va fi greu în contextul unei foarte probabile recesiuni, lipsa investițiilor, însoțită de mutarea companiilor locomotivă în alte locuri“, a spus Dinu.

Între timp, Learn Forward merge mai departe pentru a dezvolta noi produse pentru instituțiile de învățământ și pentru publisheri. Ei discută cu mai multe colegii pentru a implementa soluția lor și pentru a o îmbunătăți.

Screen Shot 2016-06-24 at 17.28.09