Pe plan local, angajații Brico Dépôt s-au mobilizat rapid pentru a veni în ajutorul familiilor din Ucraina, implicându-se ca voluntari în orașele din apropierea punctelor de trecere a frontierei.

De asemenea, a fost organizată o strângere de fonduri de către angajații Brico Dépôt în contul Fundației companiei. Fondurile vor fi redirecționate către Fundația Umanitară Nord 2001 – „Sânge pentru România”, care acordă ajutor pentru refugiații care așteaptă la frontieră, dar și pentru a răspunde solicitărilor urgente venite din partea altor organizații non-guvernamentale. Toate sumele donate de angajați vor fi dublate de către Brico Dépôt, pentru a veni în sprijinul unui număr cât mai mare de beneficiari.

“În astfel de momente atât de dificile nu am putut rămâne nepăsători și ne-am mobilizat rapid, pentru a fi alături de cei care au fost nevoiți să lase în urmă soți, tați, frați, familii, case și amintiri dragi, pentru a rămâne în siguranță. A locui într-un mediu sigur și în condiții decente reprezintă nevoi esențiale pentru fiecare dintre noi și le sunt recunoscătoare tuturor colegilor mei pentru solidaritatea și implicarea de care au dat dovadă, în acest efort colectiv impresionant de susținere a vecinilor noștri”, a precizat Adela Smeu, CEO Brico Dépôt România.

În această perioadă, Brico Dépôt susține financiar mai multe asociații non-guvernamentale de la nivel local, în eforturile lor de a sprijini refugiații ucrainieni și de a acorda asistență umanitară acestor persoane vulnerabile. Împreună cu Kingfisher, grupul din care face parte, Brico Dépôt susține financiar Crucea Roșie; Fundația FARA, care acordă ajutor în centrele de tranzit din Suceava și Vama Siret, unde potrivit estimărilor vor intra în țară un număr de 5000 de copii și bebeluși, respectiv 200 de adulți; Fundația Umanitară Nord 2001 „Sânge pentru România”, care strânge donații materiale pentru Comandamentul de Urgență și le va direcționa către Cernăuți și refugiații aflați în așteptare la vama din Ucraina.