Sema Parc este cel mai mare proiect de regenerare urbană al Bucureștiului, aflat în portofoliul dezvoltatorului River Development și acoperă aproape 41 de hectare. Odată finalizat, proiectul de tip mixed use va cuprinde clădiri de birouri, rezidențiale și spații de retail, cu o suprafață totală construită de 964.800 mp.

London și Oslo, două dintre cele mai noi clădiri de birouri din Sema Parc, ce totalizează o suprafață închiriabilă de 31.500 mp, vor putea fi curând vizualizate și ca replici digitale 3D (digital twin), într-un mediu virtual ușor de utilizat pe orice device conectat la internet.

Prin parteneriatul cu Bright Spaces, River Development își propune să transforme procesul de închiriere al clădirilor sale din portofoliu, iar London și Oslo sunt proiecte-pilot în acest demers.

Dezvoltatorul dorește să ofere o modalitate mai eficientă, mai inteligentă, mai rapidă de prezentare și ofertare, să scurteze timpii de așteptare a feedback-ului din partea clienților și să adopte o nouă modalitate de marketare a proprietăților sale, care să prezinte spațiile disponibile mai ales din perspectiva elementelor de eficiență energetică, sustenabilitate a soluțiilor alese și facilităților intrinseci.

“Sema Parc este un proiect-reper al Bucureștiului, în transformare pentru următorii ani, iar London și Oslo, cele mai recente clădiri de birou finalizate în acest an, sunt dezvoltări durabile, destinate să manifeste un impact pozitiv asupra comunității și oamenilor. Suntem încântați de parteneriatul cu Bright Spaces, prin care ne dorim să dăm o dimensiune concretă asupra standardelor proiectelor noastre și asupra elementelor de sustenabilitate și inovație proprii acestor clădiri.”, afirmă Tina Vîrlan, Leasing Manager, River Development.

“Unul dintre principalele noastre obiective este extinderea pe plan local, prin parteneriate cu dezvoltatori orientați către inovație. Echipa River Development înțelege valoarea adăugată a tehnologiei noastre și suntem onorați să lucrăm împreună la acest proiect pilot.”, spune Cătălin Drăguțoiu, Head of Sales Europe, Bright Spaces

Odată lansată platforma, la începutul lui 2023, viitorii chiriași vor putea să exploreze spațiile disponibile în 3D, optând pentru diverse modalități de amenajare, să descopere caracteristicile tehnice ale clădirilor, să programeze un tur live sau să ceară o ofertă. Dezvoltatorul va gestiona disponibilitatea spațiilor închiriabile și a locurilor de parcare în timp real și va putea să genereze prezentări sau contracte în mod digital.

Bright Spaces este un startup proptech european venture backed ce oferă o soluție digitală completă de prezentare și comercializare a spațiilor de birouri și rezidențiale. Cu ajutorul vizualizării în mediu 3D, disponibilitatea digitală a spațiilor și diferite module de automatizare, optimizare și digitalizare a acțiunilor specifice procesului de închiriere sau vânzare, Bright Spaces urmărește creșterea numărului de cereri relevante și închiderea mai rapidă a înțelegerilor comerciale din aceste segmente.