”Prin această fuziune, am făcut un pas important pentru dezvoltarea diviziei de leasing operațional a Grupului Autonom, prin creșterea portofoliului de clienți și a activelor deținute. De asemenea, integrarea ne-a accelerat dezvoltarea prin obținerea unor sinergii importante, financiare și operaționale. Chiar dacă fuziunea s-a încheiat, parteneriatul cu Banca Transilvania continuă. Astfel, companiile din România vor avea în continuare acces la un portofoliu complet de servicii financiare și de mobilitate, necesare dezvoltării afacerii lor,” a declarat Dan Ștefan, coacționar al grupului Autonom Internațional, din care face parte Autonom Services.

Finalizarea fuziunii reprezintă încheierea tuturor proceselor desfășurate de la achiziția companiei și până în prezent pentru îmbunătățirea experienței clienților, prin extinderea accesului spre o gamă mai largă de servicii de mobilitate și prin reorganizarea eficientă a sistemului de vânzare, respectiv a serviciului de relații cu clienții.

În ceea ce privește achiziția de bunuri și servicii, prin realizarea acestei fuziuni, Autonom reușește să maximizeze realizarea economiilor de scară și să își optimizeze structura de costuri. Fuziunea are un impact pozitiv și în creșterea expertizei oamenilor din ambele companii, prin schimbul de experiențe acumulate de ambele părți în anii de activitate.

Decizia Tribunalului Neamț, secția a II a Civilă de Contencios administrativ și fiscal, intră în vigoare retroactiv, de la 1 ianuarie 2021.

Operațiunea nu are niciun efect semnificativ asupra rezultatelor financiare ale companiei.

Acțiunile BT Operational Leasing au fost anulate, având în vedere că Autonom Services S.A. a deținut 100% din capitalul social al BT Operational Leasing. Prin urmare capitalul social al Autonom Services S.A. nu a crescut.