Unul dintre anunțurile făcute de gigantul american înainte de începerea Google Developer Days (care poate fi urmărit aici) a fost legat de bursele pe care compania le oferă alături de Udacity și Bertelsmann (un concern media din Germania) și în acest an.

Astfel, Google pune la bătaie 75.000 de burse (de la 10.000 anul trecut) pentru persoanele care doresc să învețe să scrie cod. Pentru moment sunt disponibile 60.000 de burse, destinate atât începătorilor cât și programatorilor cu experiență care vor să învețe Android și web developement. Până la finalul anului, Bertelsmann va pune la dispoziția celor interesați încă 15.000 de burse pentru specializarea în data science.

Doritorii se pot înscrie pe site-ul Udacity. Important de știut este faptul că primele 60.000 de burse sunt disponibile doar cetățenilor europeni, din Rusia, Egipt, Israel și Turcia.

Inițiativa Google vine, din nou, pe fondul lipsei acute de specialiști cu care se confruntă Uniunea Europeană. Se estimează ca, până în 2020, circa o jumătate de milion de job-uri din IT&C să rămână neocupate.