Bucureștiul continuă să conducă în topul comenzilor de produse bio și naturiste (30% din totalul comenzilor din 2019), ca și în anul precedent. Aici media comenzii este de 160 lei, față de media națională de 150 de lei. Top 5 orașe cu cele mai multe comenzi pe Vegis.ro este completat de Timișoara, Constanța, Iași și Cluj-Napoca. Constanța a intrat direct pe a treia poziție a clasamentului și înlocuiește Brașovul, care s-a plasat pe locul 6.

”Spre deosebire de anii trecuți, am avut o evoluție constantă în vânzări pe întreg parcursul anului, fără fluctuațiile obișnuite în lunile de vară, cu o recurență ridicată a clienților, ceea ce ne confirmă faptul că românii își doresc să trăiască mai sănătos. O surpriză a fost campania de Black Friday care ne-a depășit așteptările, înregistrând astfel o creștere de 30% în cifrele de la final de an față de perioada similară din 2018. Îndeplinirea obiectivului de creștere pentru 2019 ne încurajează ca în 2020 să urmărim consolidarea cifrei de afaceri și o evoluție organică, direct proporțională cu piața”, a declarat Mihai Bucuroiu, director de dezvoltare Vegis.ro.

Tendințe pentru 2020 pe piața de produse naturale

Pentru anul în curs, piața de health & wellness continuă trendul ascendent, la nivel global estimându-se că a depășit 4.000 de miliarde de euro, după cum arată studiile internaționale. Doar segmentul skincare este evaluat să ajungă la peste 175 miliarde de euro, o creștere cu 30% față de 2018, depășind astfel produsele de make-up care au dominat piața până acum.

Cea mai spectaculoasă creștere o înregistrează produsele de skincare pe bază de ingrediente naturale, din surse sustenabile, bio, consumatorii informându-se tot mai mult asupra produselor pe care le folosesc zi de zi.

Trendurile sunt confirmate și la nivel național, Vegis.ro înregistrând în 2019 o creștere semnificativă (+30%) pe zona cosmeticelor naturale, unde cele mai apreciate produse au fost cele pe bază de miere de Manuka, apicole în general și ingrediente naturale.

”Piața de produse bio și naturiste din România este într-o continuă creștere, iar cumpărătorii sunt din ce în ce mai informați. Dacă pe segmentul alimentelor acest trend s-a format acum câțiva ani și continuă să crească natural, pe partea de cosmetice în ultimul an s-a înregistrat o creștere semificativă a interesului, românii încercând să combată astfel efectele tot mai mari ale poluării. De aceea am investit în diversificarea portofoliului de produse și în oferirea de informații relevante pentru fiecare produs în parte. Menținem aceeași direcție și pentru 2020, concentrându-ne pe un stoc de produse de cea mai bună calitate”, a explicat Mihai Bucuroiu, director de dezvoltare Vegis.ro.

Pentru acest an, Vegis.ro își propune consolidarea business-ului și urmărește extinderea prin parteneri la nivel regional. În ceea ce privește segmentul B2C, adaptarea portofoliului de produse în funcție de tendințele pieții, eficientizarea comenzilor și livrarea acestora într-un timp cât mai scurt reprezintă o prioritate constantă.

Vegis.ro este cel mai mare magazin online de produse naturiste din România. Înființat la începutul anului 2012, Vegis.ro comercializează de peste 6 ani produse naturiste, bio sau vegane, pentru cei interesați de un stil de viață sănătos și o nutriție bazată pe produse ecologice și naturale.

Din sediul de la Brașov, Vegis.ro livrează produse sănătoase în toată țara, în 24-48h de la confirmarea comenzii. Fiecare produs care intră în stocul Vegis.ro este însoțit de o factură și de o declarație de conformitate a calității produselor. Compania este certificată ecologic furnizând astfel garanția că produsele, procedurile de lucru și de depozitare sunt în conformitate cu reglementările comunitare și naționale în vigoare.