Ok, au trecut și alegerile astea. Și parcă au fost mai sărace în conținut ca niciodată. Partidele de dreapta și-au bazat campaniile electorale pe aruncarea cu noroi în PSD, iar oamenii lui Dragnea și-au văzut de treabă și au câștigat la pas votul românilor. Furtuna a trecut, acum să vedem cu ce rămânem. Aruncăm o privire de ansamblu asupra programului electoral propus de social democrați, mai ales în ceea ce privește ecosistemul startup-urilor din România. La prima vedere, am dat peste cuvinte și promisiuni mari. Ca să știți la ce să vă așteptați.

Dragnea a spus că vrea să finanțeze 10.000 de startup-uri cu bani de la stat. În lei, maxim 200.000 pentru fiecare. Asta înseamnă un maxim de 2.000.000.000 lei. Totul din bugetul de stat, repet. ”Prima componentă a PNDA este România Start-up prin care dorim înfiinţarea unui număr serios de startup-uri şi creşterea competitivităţii acestora şi, bineînţeles ca efect imediat, noi locuri de muncă. Cum facem acest lucru? O schemă de ajutor din partea statului pentru startup-uri. Se va acorda o sumă de până la 200.000 de lei pe proiect şi va exista o finanţare pentru 10.000 de start-up-uri", declara în campania electorală șeful PSD, Liviu Dragnea.

De asemenea, PSD vrea să înființeze câte un liceu antreprenorial și câte un incubator de afaceri în fiecare reședință de județ, și pune accentul cu preponderență pe debirocratizare și simplificare a procedurii de înființare a unui SRL. Proiectele pot fi depuse și aprobate într-o singură zi, iar printre gratuitățile oferite se numără și un cont bancar și chiar taxa de înființare a firmei de zero lei.

"Prin clasa de mijloc înţelegem românii care au un salariu bun şi foarte bun, românii care au acces la un sistem de sănătate decent, la un sistem de educaţie pentru copiii lor, care să le asigure că aceşti copii vor fi pregătiţi pentru viaţă, să aibă o infrastructură bună, să aibă siguranţă personală şi, de asemenea, să trăiască într-o ţară în care să aibă sentimentul că este o ţară apărată", mai spune Dragnea.

Puse pe hârtie, promisiunile par interesante. Rămâne de văzut și cum vor putea fi puse în practică aceste idei. Sau dacă vor fi puse în practică. Poți vedea mai jos planul PSD pentru startupiști.

2.Dezvoltarea Si Modernizarea Romaniei by Vlad Andriescu on Scribd