O modificare din Codul Fiscal adoptată săptămâna aceasta prevede faptul că firmele vor putea oferi angajaților abonamente mixte de servicii medicale de prevenție și fitness ca beneficiu extra-salarial deductibil și scutit de taxe și impozite. SanoPass oferă abonamente medicale și de fitness pentru peste 50.000 de abonați.

În urma unui proces de dezbateri la care SanoPass a participat ca reprezentant consultativ din partea societății civile si mediului de afaceri, Camera Deputaților a votat marți, 13 decembrie, un proiect de lege care completează Codul fiscal, iniţiat de USR și PSD, și care prevede că abonamentele mixte de servicii medicale de prevenție și fitness acordate angajaților vor putea fi deduse de firme în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană.

Conform proiectului adoptat azi de Camera Deputatilor, "contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual”.

De asemenea, vor fi deductibile și scutite de taxe și abonamentele oferite copiilor angajaților sau altor persoane aflate în întreținerea acestora: „abonamentul vizează servicii furnizate angajatului și/sau oricărei persoane aflate în întreținerea sa, așa cum este definită la art. 77 alin. (3), în limita aceluiași plafon, indiferent de numărul de persoane.”

Proiectul urmează să fie promulgat de Președintele României și publicat în Monitorul Oficial, urmând a produce efecte imediat ulterior acestei etape.

“ Includerea accesului la facilitățile sportive, alături de accesul la servicii medicale în cadrul aceluiași abonament oferit angajaților, arată angajamentul puternic al legiuitorului în creșterea calității vieții și are un potential uriaș de a contribui la menținerea sănătății populației active”, a declarat Andrei Vasile, Fondator si Managing Partner SanoPass.

SanoPass este unul din cele mai active startup-uri românești din zona de healthtech, oferind servicii medicale, de wellness și fitness în regim de abonament și individual, atât consumatorilor individuali, cât și companiilor, pentru angajați.

SanoPass oferă acces în peste 250 de săli de fitness și 1.000 de clinici private, atât de proximitate, cât şi din reţele mari din România. Prin intermediul acestei reţele naţionale de parteneri, SanoPass asigură servicii medicale și de fitness pentru 50.000 de abonaţi. Potrivit reprezentanților companiei, SanoPass a înregistrat în prima jumătate a anului 2022 peste 200.000 de servicii medicale și de fitness livrate.