Folosind tehnologiile dezvoltate pentru camera Sony full-frame mirrorless Alpha 9, RX100 VII atinge un nou nivel de performanță în categoria camerelor compacte, atât în ceea ce privește fotografiile statice, cât și pentru înregistrări video, se arată într-un comunicat de presă.

RX100 VII este dotată cu noul senzor de imagine Exmor RS CMOS și cu un procesor de imagine BIONZ X de ultimă generație.

Flexibilitatea procesului de fotografiere este asigurată de obiectivul ZEISS Vario-Sonnar T* 24-200mm F2.8-4.5 cu efect ridicat de magnificare, ce transformă camera RX100 VII într-o alegere versatilă pentru toate tipurile de scenarii de fotografiere și utilizatori, de la entuziaști pasionați de arta fotografică până la profesioniști.

Camere foto compacte: Câmp focal de 357 de puncte

Modelul RX100 VII oferă cel mai rapid sistem de detecție a fazei din lume, cu un câmp focal de 357 de puncte AF și 425 de puncte AF de detecție a contrastului.

În plus, datorită noului sistem de control optimizat al obiectivului, Sony a obținut cea mai rapidă performanță de focalizare automată din lume, de 0.02 secunde. Un pas uriaș în ceea ce privește performanța urmăririi AF/AE la înregistrare continuă, care înseamnă că această cameră realizează calculele AF/AE de până la 60 de ori pe secundă și capturează acțiunea cu desfășurare rapidă la 20 de cadre pe secundă, cu urmărire AF/AE, oferind o focalizare rapidă și precisă în fiecare moment.

În plus, senzorul de imagine este capabil de o fotografiere fără blackout pentru o perspectivă completă în timp real, chiar și cu înregistrare continuă la 20 de cadre pe secundă, adică aceeași experiență oferită de Alpha 9.

Modelul RX100 VII oferă în premieră noul mod „Single Burst Shooting”, pentru imortalizarea imaginii perfecte la viteze ridicate de până la 90 de cadre pe secundă în format JPEG/RAW, folosind declanșatorul anti-distorsionare. Modul „Single Burst Shooting” îi permite fotografului să încadreze scene de acțiune care se derulează rapid și să le imortalizeze în felul în care ar realiza o singură imagine.

De fapt, camera va obține 7 imagini statice realizate la 90, 60 și 30 de cadre pe secundă, în așa fel încât utilizatorul să aleagă momentul perfect.

Pentru prima dată pentru o cameră compactă, RX100 VII introduce funcțiile „Real Time Tracking” și „Real Time Eye AF”. „Real-time Tracking” utilizează cel mai nou algoritm Sony, inclusiv recunoașterea obiectelor pe baza inteligenței artificiale, pentru a oferi imagini în care subiecții sunt imortalizați cu o acuratețe excelentă, chiar prin intermediul ecranului tactil de pe spate.

„Real Time Eye AF”, cea mai nouă versiune a popularei tehnologii Eye AF de la Sony, implementează recunoașterea obiectelor cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a detecta și a procesa în timp real date legate de comportamentul ochilor subiectului, rezultând astfel o acuratețe îmbunătățită, viteză și performanță de urmărire Eye AF atât pentru fotografierea oamenilor, cât și a animalelor, permițându-i fotografului să se concentreze exclusiv pe compoziție.

O cameră compactă și pentru filmări

Designul compact și ușor al modelului RX100 VII (aproximativ 302g / 102mm x 58mm x 43mm) îl transformă într-o cameră pe care fotograful o poate lua oriunde ar merge. Dimensiunile sale reduse încorporează, însă, o multitudine de funcții de nivel pro, care fac din RX100 VII o cameră perfectă pentru înregistrarea în mișcare sau pentru vlogging:

  • - Înregistrare video 4K in-body cu citirea completă a pixelilor și fără combinarea acestora la o rată mare a biților XAVCS
  • - Real Time Tracking și Real Time Eye AF pentru video
  • - Funcția 4K Active SteadyShot, care este de 8 ori mai eficientă decât 4K Standard SteadyShot
  • - Intrare pentru microfon integrată
  • - Log-Gamma hibrid (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3
  • - Compatibilitate cu „Movie Edit add-on” care poate fi accesată prin aplicația mobile pentru stabilizare și editare video „Imaging Edge”
  • - Opțiunea de înregistrare în poziție verticală pentru filme
  • - Funcția Interval Shooting pentru videoclipuri spectaculoase cu încetinitorul
  • - Înregistrare Super Slow Motion până la 1000 de cadre pe secundă
  • - Ecran rotativ cu o mișcare de 180 de grade pentru utilizare ușoară în timpul vlogging-ului.

Preț și disponibilitate

Modelul RX100 VII va fi disponibil în Europa începând cu luna august 2019 și va costa 1.300 de dolari.