Mihaela Florea, de la Colegiul Național Gh. M. Murgoci, Brăila s-a calificat pentru a doua oară în finala mondială din America. Anul trecut Mihaela a ocupat locul 4 mondial la Power Point.

Adrian Boier și Adrian Muntean, de la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca vor reprezenta România la secțiunile Word și respectiv Power Point. Toți se vor pregăti în următoarea perioadă de timp atât pentru bacalaureat, cât și pentru competiția din America.

An de an tinerii care se califică pentru Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist inspiră alți colegi să se certifice în utilizarea aplicațiilor Microsoft Office, apoi să se înscrie în competiția mondială.

Competiția Microsoft Office Specialist este singura competiție din lume acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare, astfel încât elevii și studenții din întreaga lume să își poată demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.

Campionii Naționali Microsoft Office Specialist 2019 sunt:

Word

  1. Adrian Boier, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca
  2. Alexandra Popescu, Școala Gimnazială Nr. 1, Hârtiești
  3. Silviu Bălan, Colegiul Național Gh. M. Murgoci, Braila

Excel

  1. Mihaela Florea, Colegiul Național Gh. M. Murgoci, Braila
  2. Cristina Ciocaru, Liceul Teoretic Dante Alighieri, București
  3. Dominique Ogreanu, Colegiul Național Matei Basarab, Râmnicu Vâlcea

PowerPoint

  1. Adrian Muntean, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca
  2. Tiberiu Danciu, student, a susținut Colegiul Național Ion Creanga, București
  3. Sebastian Vântu, Colegiul Național de Informatică, Piatra Neamț

In topul celor mai interesate județe să califice elevi pentru campionatul de anul acesta s-au aflat Brăila și Vrancea, pe lângă București. Cea mai dificilă secțiune a fost considerată Excel, iar preferata candidaților a fost Word.