Astfel, Canon a confirmat câteva funcții cheie ale viitorului aparat foto. Ce știm despre Canon EOS R5?

Știm că va fi capabil să filmeze la o rezoluție 8K folosind întreaga suprafață a senzorului până la 30p. Din această declarație nu reise că aparatul va putea filma 8K la 24 FPS, dar nici că nu va putea. Vom vedea când se va lansa.

În plus, toate modurile 8K sunt compatibile cu funcţia Canon Dual Pixel CMOS AF. Asta înseamnă că vei beneficia de o rezoluția mare, dar și de un sistem de autofocus rapid și performant.

În ceea ce privește fotografia în rafală, modelul EOS R5 poate realiza 12 cadre pe secundă la fotografiere cu obturatorul mecanic şi 20 cadre pe secundă la fotografiere cu obturatorul electronic.

Aparatul de fotografiat Canon EOS R5 are un nou sistem intern de stabilizare a imaginii, ce funcţionează în combinaţie cu sistemul de stabilizare a obiectivului, astfel fotografiile şi filmările sunt realizate fără mișcare.

De asemenea, Canon Inc confirmă că EOS R5 are capacitate de focalizare automată avansată pe animale - recunoaşterea animalelor precum câini, pisici şi păsări nu doar în funcţie de ochii acestora, ci şi pe baza trăsăturilor specifice ale feţei şi corpului lor, pentru situaţiile în care ochii nu sunt vizibili.

Aparatul foto este dotat cu două sloturi de card și va putea realiza transferul automat de fişiere cu imagini de pe cameră pe platforma cloud image.canon

Compania nu a spus nimic despre o dată de lansare, preț sau alte detalii tehnice.