Deoarece acest model face parte din sistemul de renume mondial EOS, utilizatorii îi pot ataşa orice obiectiv EF sau EF-S, pot adăuga un bliţ Speedlite pentru o iluminare creativă sau pot conecta un microfon extern prin intermediul mufei de 3,5 mm. Dacă îl folosesc împreună cu obiectivul EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM, fotografii pot aborda nenumărate scenarii de fotografiere.

Modelul EOS 850D este dotat cu funcţie de focalizare automată (AF) cu urmărire inteligentă (iTR), facilitată de senzorul de măsurare RGB+IR de 220.000 pixeli. Făcând schimb de date despre expunerea automată la rezoluţie mare cu senzorul AF, focalizarea automată cu iTR asigură un răspuns rapid şi claritate, ideal pentru fotografiere sportivă şi fotografierea animalelor sălbatice. Această tehnologie avansată oferă posibilitatea de urmărire automată a feţei prin vizorul optic.

Design-ul ergonomic are prevăzut discuri de selectare în partea de sus şi în partea din spate pentru controlul timpului de expunere şi al diafragmei. Cu design îmbunătăţit, carcasă uşoară şi conectivitate mai bună pentru o utilizare mai uşoară, modelul Canon EOS 850D poate fi o opţiune excelentă pentru fotografii amatori care au nevoie de un aparat foto.

Funcţia de focalizare automată de precizie cu detectarea ochilor în Live View creează potrete cu aspect natural, cu ochi bine definiţi care pun subiectul în evidenţă. De asemenea, acest model are capacitatea de a fotografia în rafală cu 7 cadre pe secundă şi poate urmări cu acurateţe şi fără efort subiectele în mişcare. Pentru a oferi fotografilor flexibilitatea de a realiza fotografii din puncte dificile, modelul este dotat cu un ecran tactil rabatabil care poate fi poziţionat aproape în orice unghi, pentru compoziţii mai creative.

La modelul Canon EOS 850D, funcţia de urmărire la autofocalizare este rapidă şi precisă datorită senzorului AF cu 45 de puncte în cruce şi funcţiei Dual Pixel CMOS AF, în timp ce funcţia de detectarea a feţei este mai eficientă atunci când oamenii se află în cadru, ideal pentru fotografiere în condiţii slabe de iluminare, de exemplu atunci când subiecţii sunt iluminaţi din spate.

Canon EOS 850D poate filma în format Full HD până la 60 fps, în format 4K cu imagine până la 25p fps şi duce mai un pas mai departe opţiunile pentru filmare ale modelului anterior, cu un set-up mai detaliat pentru filmarea cu redare accelerată şi selectarea automată a scenelor. Pentru a estompa tremurul asociat cu filmarea din mână, modelul EOS 850D este dotat cu un stabilizator de imagine digital în 5 axe pentru filmare, pentru realizarea de filmări clare, controlate.

Atunci când fotografiază în modul Live View, fotografii au un control ultra-fin când selectează punctul de focalizare - în modul automat sunt 143 de puncte de focalizare şi în modul selectare manuală sunt 3975 de puncte, datorită funcţiei Dual Pixel CMOS AF.

Funcţia Remote Live View le oferă fotografilor un control extins, inclusiv fotografierea de la distanţă şi posibilitatea de vizualizare de pe telefonul inteligent; ideal pentru momentele în care fotografii doresc să plece de lângă aparatul foto. Având posibilitatea de fotografiere în format RAW, fotografii pot utiliza toate informaţiile captate de senzor, iar fotografierea în format C-RAW va produce un fişier de dimensiuni mai mici care aproape că va dubla memoria-tampon pentru fotografiere în rafală de la 40 de imagini la 75. Având posibilitatea de editare RAW direct din aparatul foto, utilizatorii îşi pot îmbunătăţi imaginile fără a avea nevoie de un calculator sau de un dispozitiv mobil.

Modelul este dotat cu Wi-Fi de 2,4GHz şi Bluetooth cu consum redus de energie, iar fotografii pot conecta aparatul foto Canon EOS 850D la dispozitivele cu sistem de operare iOS sau Android cu ajutorul aplicaţiei Canon Camera Connect, pentru a edita şi a partaja imaginile.

Modelul EOS 850D este disponibil acum pentru precomenzi în magazinele online ale partenerilor Canon şi va putea fi achiziţionate începând cu luna aprilie.