Modelul EOS R5, dedicat fotografilor profesionişti, realizează fotografii de 45 megapixeli cu până la 20cps şi este primul aparat foto full frame mirrorless din lume care poate înregistra intern în format 8K RAW până la 29.97cps şi 4K la 120fps.

EOS R6 este fratele mai mic și realizează fotografii de 20,1 megapixeli la 20cps, înregistrări video 4K până la 60p şi Full HD până la 120p.

EOS R5 şi EOS R6 pot fotografia cu până la 20cps cu declanşatorul electronic complet silenţios, cu expunere automată completă (AE) şi cu urmărirea focalizării automate (AF).. Declanşatorul mecanic oferă fotografiere continuă la mare viteză cu până la 12cps.

Pentru prima dată în gama EOS, modelele EOS R5 şi EOS R6 sunt dotate cu Stabilizator de Imagine In-Body (IBIS) cu 5 axe, un avantaj pentru utilizatorii de orice tip de obiective. Creată pentru a putea fi folosită împreună cu sistemul IS al obiectvelor RF, soluţia a fost gândită astfel încât obiectivele RF şi senzorul să ajute la corectarea înclinării și a oscilației, iar senzorul corectează axele X-Y şi mişcările de rotaţie. Acest sistem de stabilizare inteligent corectează până la 8-stops2 asigurând noi niveluri pentru fotografiere la viteze mici sau filmare fără trepied.

Tehnologia procesorului DIGIC X, care stă la baza modelelor EOS R5 şi EOS R6 – aceeaşi tehnologie folosită şi la EOS-1D X Mark III – este compatibilă cu senzorul Dual Pixel CMOS AF II. Cea mai rapidă focalizare automată din lume are loc în doar 0,05 secunde3. EOS R5 poate focaliza chiar dacă nivelul de lumină e -6EV5, în timp ce EOS R6 este primul aparat foto EOS care oferă EV minim pentru focalizare automată de -6.5EV4,5. Focalizarea automată extrem de precisă este eficientă chiar și dacă lumina este foarte slabă sau contrastul este foarte mic.

Sistemul iTR AF X AF a fost programat folosind Inteligenta Artificiala (AI) cu învăţare aprofundată. Modul de detectare a feţei şi a ochilor asigură claritatea subiecţilor şi când aceştia se mişcă în mod imprevizibil, chiar și cu diafragma complet deschisă. Chiar dacă o persoană se întoarce cu spatele pentru un moment, capul acesteia continuă să fie urmărit.

Urmărirea avansată, pe bază de algoritmi de învăţare aprofundată, recunoaşte faţa şi ochii oamenilor, iar acum şi pe a pisicilor, câinilor şi a păsărilor, atât în modul fotografiere, cât şi în modul filmare.

Cu Bluetooth şi Wi-Fi incluse, modelele EOS R5 (5Ghz Wi-Fi8) şi EOS R6 (2.4Ghz Wi-Fi8) pot fi conectate foarte uşor la un telefon inteligent, la reţele care permit partajarea fişierelor la viteză mare şi transferul FTP/FTPS. De asemenea, această funcţie permite controlarea la distanţă a modelelor cu ajutorul aplicaţiilor Camera Connect şi EOS Utility, conectate la un PC sau Mac, prin Wi-Fi sau USB 3.1 Gen 2 de viteză mare. Livrarea de conţinut a ajuns la fel de importantă ca realizarea de fotografii şi capturi video, aşadar EOS R5 şi EOS R6 vor putea transfera automat fişiere cu imagini în platforma cloud image.canon. Acestea vor putea fi partajate, imprimate uşor sau pot fi integrate în fluxuri de lucru precum Google Photos9 ori Adobe Creative Cloud9.

EOS R5, vârful de gamă al companiei

Focalizarea automată cu acoperire de până la 100%, cu 5.940 de puncte de focalizare care pot fi selectate şi intervalul ISO de 100-51.200 menţin focalizarea clară pe subiect chiar şi în condiţii de luminozitate extrem de scăzută. Sloturile duale pentru card sunt compatibile cu cardurile CFexpress de mare viteză şi cu cardurile SD UHS II amplasate într-o carcasă de magneziu rezistentă la condiţiile nefavorabile.

Profesionişti pot realiza filmări interne 8K 12-bit RAW folosind întreaga lăţime a senzorului, pentru un rezultat cu aspect cinematografic, cu urmărire continuă a ochilor şi a feţei oamenilor şi animalelor

Filmare 4K DCI (full frame) şi 4K UHD la rate de cadru de până la 120p (119,88cps) şi calitate 4:2:2 10-bit, asigurând o rezoluţie mare şi filmare slow-motion fină cu focalizare automată completă. Utilizatorii care vor calitate 4K la cel mai înalt nivel, pot folosi modul 4K HQ pentru a reproduce detalii incredibile la rate de cadru de până la 30p, prin suprascriere internă a filmării 8K.

  • Înregistrare video internă 8K RAW de până la 29,97cps (nedecupată)
  • Captură video internă 8K până la 29,97cps (nedecupată) în 4:2:2 10-bit cu Canon Log (H.265) sau 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
  • Captură video internă 4K până la 119,88cps (nedecupată) în 4:2:2 10-bit cu Canon Log (H.265) sau 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
  • 4:2:2 10-bit cu Canon Log sau 4:2:2 10-bit cu ieşire HDR PQ via HDMI la 4K 59,94cps

La cererea utilizatorilor, am adăugat modelului EOS R5 un multicontroler, pe lângă focalizarea automată cu touch&drag folosind ecranul tactil rabatabil de 3,2 inchi cu rezoluţie de 2,1 milioane de puncte. Datorită funcţiei Dual Pixel RAW, corectarea focalizării şi a contrastului în fundal şi modificarea luminii în portrete sunt posibile după realizarea capturii, astfel încât veţi avea nenumărate posibilităţi creative. Vizorul electronic de 0,5 inchi (EVF) are refresh la 120cps cu o rezoluţie de 5,76 milioane de puncte, oferind o imagine mult mai fidelă decât cea obţinută printr-un vizor optic.