Carfix Connect este o platformă online care facilitează colaborarea directă între companiile implicate în fluxurile de daună, reparație sau vânzare a autoturismelor. Platforma se adresează asiguratorilor, brokerilor de asigurare, reparatorilor auto, companiilor de leasing și dealerilor auto.

Potrivit dezvoltatorilor, Carfix Connect reunește într-o singură platformă de tip cloud toate fluxurile de administrare și de management necesare profesioniștilor din industria auto și este cea mai complexă platformă de acest fel existentă pe piața din România.

“Ne-am propus ca prin Carfix Connect să oferim cel mai avansat sistem de management pentru profesioniștii din industria auto. Am creat un mediu care permite conectarea tuturor companiilor implicate în fluxul de daună, reparație sau vânzare, într-o singură platformă”, declară Sorin Iacob, CEO al GTM Managing Services.

Aceasta înglobează toate procesele esențiale necesare companiilor din industria auto, cele mai importante dintre ele fiind:

- calculul instant al costului reparațiilor și reviziilor;

- administrarea dosarelor de daună (avizare, constatare, aprobare, plată);

- comandarea pieselor de schimb;

- gestionarea mașinilor rulate de la achiziție la vânzare;

- stabilirea valorii de piață a automobilelor;

- estimarea costurilor de întreținere ale parcului auto;

”Pe lângă acestea, Carfix Connect oferă și multe alte operațiuni specifice. În acest fel, venim în sprijinul companiilor, oferindu-le toate instrumentele de care au nevoie pentru eficientizarea activității, pentru creșterea productivității și reducerea costurilor operaționale”, declară Sorin Iacob, CEO al GTM Managing Services.

Carfix Connect este integrată cu Carfix App, aplicația pentru constatarea 100% online a daunelor auto, și permite companiilor conectarea instant cu parteneri, furnizori și clienți într-un singur loc.

Achiziția și vânzarea de mașini rulate este mult mai ușoară cu ajutorul modulului dedicat din platformă, acesta acoperind integral circuitul parcurs de o mașină de la intrarea în stoc până la vânzare. Este un flux validat deja de peste 60% din rețeaua de dealeri Renault Selection, rețeaua de vânzări de vehicule rulate a grupului Renault, care a adoptat soluția încă din faza de testare.

“Ideea platformei a apărut din necesitatea identificată în piață de a aduce în același loc toate procesele necesare companiilor care activează în domeniu, indiferent că sunt companii de leasing, dealeri, reparatori sau asiguratori. Până acum, companiile utilizau două sau mai multe platforme pentru procese diferite, ceea ce îngreuna activitatea acestora. Soluția Carfix Connect a fost deja adoptată în peste 60% din rețeaua Renault Selection, încă din perioada de testare, ceea ce validează necesitatea unei astfel de platforme și eficiența ei.”, ne-a mai spus Sorin Iacob, CEO al GTM Managing Services.

Dezvoltarea platformei Carfix Connect a durat 16 luni și a fost realizată cu o investiție de 275.000 euro. Utilizarea platformei de către companiile din sectorul auto este posibilă în baza unui abonament lunar a cărui valoare porneste de la 150 euro fără TVA. Reprezentanții companiei estimează că în 2022, platforma Carfix Connect va fi utilizată de peste 100 de companii și va genera venituri totale de aproximativ 300.000 euro.

Carfix Connect este un produs GTM Managing Services, companie afiliată GT Motive SL Spania, cu scopul de a automatiza procesele și fluxurile de lucru, precum și de a reduce la minimum timpul necesar procesării sau colectării datelor.