"Ca să ai succes în mod consistent, ca manager trebuie să știi să alegi, să construiești și să pregătești cea mai bună organizație, nu doar cei mai buni oameni". Organizațiile durează mai mult decât oamenii care lucrează pentru ele și e periculos să depinzi de câteva persoane.

"Să privești cum sunt folosite produsele tale de către clienți e mai important și oferă mai multe informații decât un interviu verbal sau un focus grup". E esențial ca atunci când lansezi ceva pe piață să te uiți la cum e folosit de clienți, dincolo de ce pot spune ei. Pentru că întrebările tale pot fi greșite, dar ei pot să descopere noi moduri prin care să folosească produsul tău.

"Sunt momente când e bine să nu asculți de clienți, să investești în produse mai puțin performante și cu margini de proift mai mici. E bine uneori să te duci spre piețe mai mici". Nu există o metodă universală de succes, iar uneroi antreprenoriatul nu se face doar pe piețele foarte mici. E mai bine să te duci pe piețe de nișă și mai sigure dacă asta e ceea ce e bine pentru organizația ta.

"Sunt trei factori care afectează o organizație și capacitatea ei de a face lucruri: resursele, procesele și valorile". Ia în calcul aceste trei lucruri mereu atunci când dezvolți o afacere. Contează să ai resursele, dar e la fel de important să ai procese rapide și valori după care să te ghidezi.

"Tehnologiile disruptive ar trebui să fie cosiderate provocări de marketing, nu unele tehnice". Asta înseamnă că de multe ori natunci când inovezi, chiar dacă tehnologia ta e uluitoare, cea mai mare provocare pe care o ai e cea de marketing, prin care să promovezi cât mai bine produsul tău.

---

Cât ai citit acest articol sau ai urmărit videoul, Canon I-SENSYS MF525f a tipărit circa 100 de pagini - adică un volum important de documente pentru afacerea ta.

Canon susține antreprenorii și are două oferte care îți pot ajuta business-ul. Orice multifuncțională din gamele Canon MAXIFY sau i-SENSYS vine cu trei ani garanție și o parte din bani îți vor fi returnați în cont, mulțumită promoției Canon Cashback. În plus, unele modele vin și cu un presenter Canon, care te va ajuta în timpul ședințelor importante din birou. Toate detaiile sunt disponibile pe site-ul canon.ro/officewarrantypromotion.