Lansat pe piață în 2013, Academia Micilor Developeri fiind primul hub de educație IT, care a creat condiții pentru copiii români de a se alinia la cerințele învățământului din alte țări, unde inovația și cunoașterea provocărilor tehnologice au devenit o prioritate.

Academia Micilor Developeri deține în acest moment două unități administrate în regim propriu și așteaptă că până la finalul anului 2020 să fie prezentă prin francize în fiecare sector din București și în cel puțin 10 orașe ale țării.

Aproximativ 8000 de copii s-au înscris de-a lungul timpului la cursurile de informatică ale școlii, iar primul centru deschis și-a dublat cifra de afaceri de la an la an. Pentru sfârșitul acestui an, Academia Micilor Developeri așteaptă o cifra de afaceri estimată la 250.000 euro.

Școală de programare în franciză

Decizia de francizare vine că urmare a creșterii rapide a afacerii în cei șase ani de funcționare, maturizarea pieței, precum și a interesului antreprenorial pentru proiecte educaționale și IT care și-au demonstrat viabilitatea. Pachetul de intrare în franciză conține taxa de franciză de 15.000 euro și investiția necesară deschiderii centrului, estimată a fi între 15.000 și 20.000 euro. Primii trei francizati beneficiază de un tarif preferențial de intrare în franciză, de 10.000 euro.

Conform planului de afaceri, francizații își vor recupera investiția totală în 16 luni, din anul doi intrând pe profit.

Spațiul necesar pentru deschiderea unei francize sub brandul Academia Micilor Developeri e de aprox. 150 mp, cu minim trei încăperi pentru desfășurarea cursurilor, precum și o zona de recepție, iar investiția pentru amenajare și utilare a spațiului se ridică la 20.000 euro.

Academia Micilor Developeri pune la dispoziția francizatilor o soluție completă de business în învățământ, care presupune o programă completă și include pentru cursanți pregătire pentru prima certificare Java, cursuri cu programa unică și o platforma de e-learning pentru elevi și profesori.

Pe lângă un sistem automat de feedback pentru elevi, testare și obținere diplome, francizatii beneficiază de un sistem informatic complet de facturare și gestionare a afacerii, training pentru management și profesori, ghid de predare, pachet software pentru utilizare la clasa, precum și know-how de marketing și customer care. Pentru accesarea francizei, nu este necesară experiență în IT sau învățământ.

“Participăm la o a două alfabetizare, cea în care învățăm copiii să scrie și să gândească astfel încât să determine tehnologia să lucreze în favoarea lor și să fie pregătiți pentru un viitor în care inteligența artificială va schimba paradigma actuală. Conform statisticilor Comisiei Europeane, doar în anul 2020 va fi nevoie de peste 900.000 de developeri în Uniunea Europeană. Prin extinderea în franciză, căutăm parteneri dedicați, care doresc să schimbe viitorul educației și care doresc ca activitatea lor profesională să aibă impact în comunitate. Punem la dispoziția partenerilor noștri întreg know-how-ul construit în cei 6 ani în care inovam în piața de educație și IT” declara Oana Manga co-fondatoare Academia Micilor Developeri.

Academia Micilor Developeri transformă copiii și tinerii din consumatori de tehnologie în creatori de tehnologie, pentru a deveni adulți competitivi într-o lume în care inteligența artificială și tehnologia vor redefini paradigmele actuale.

Cursurile se adresează copiilor între 8-18 ani. În prezent, Academia Micilor Developeri își desfășoară activitatea în cele două centre din București Rosetti și Militari.