Investiția necesară deschiderii acestei unități se ridică la 4,5 milioane de euro. Aceasta este a doua unitate, după cea din zona Domenii, deschisă de cei trei investitori la nivel local.

Noua grădiniță se întinde pe o suprafață de 10.000 mp și este dotată cu 12 săli de clasă, un cabinet medical, sală de conferințe, sala de mese, sală de sport și două terase.

Capacitatea maximă a Karin’s Kids Academy, în primul an de activitate, va fi de 120 de copii, urmând ca efectivul să crească la 226 în următorii ani. Începând cu luna septembrie, copiii înscriși la grădiniță vor fi împărțiți pe grupe de vârstă, astfel: creșă (1,5 -2 ani, 2-2,5 ani, 2,5-3 ani) și grădiniță (3-4 ani - grupa mică, 4-5 ani - grupa mijlocie, 5-6 ani - grupa mare). De asemenea, pentru primul an, personalul grădiniței va fi format din 30 de cadre didactice și auxiliare, urmând ca, din al doilea an, numărul să crească la 50.

Investitorii Karin’s Kids Academy și-au propus să dezvolte un sistem educativ centrat pe stimularea și dezvoltarea inteligențelor multiple (lingvistică, muzicală, spațială, interpersonală, logico-matematică).

"Aceasta este a doua grădiniță Karin’s Kids Academy pe care o vom inaugura în București, după cea din zona Domenii. Vrem să asigurăm acces la serviciile noastre unui număr cât mai mare de copii și să continuăm să dezvoltăm conceptul educațional în care credem”, a declarat Dan Prediger, fondator Karin’s Kids Academy.

Până la finalul anului, cele două grădinițe (Băneasa și Domenii) vor cumula o cifră de afaceri de 600.000 euro.

Noua grădiniță din zona Băneasa va avea o curte extinsă, structurată astfel încât să găzduiască diverse activități adaptate nevoilor de dezvoltare ale copiilor. Pentru proiectarea exteriorului, fondatorii s-au bazat pe o documentare atentă, spațiul exterior fiind amenajat ca o extensie a sălilor de clasă, în acord cu standardele American Association of Physical Activity and Recreation (AAPAR) și National Association of Sport and Physical Education (NASPE).

Cei trei fondatori, Dan Prediger (fost avocat) și Florentin Oprea (economist), Andreea Dumitru (economist) au experiență de peste 20 de ani în zona de business și investiții, iar aceasta este a doua grădiniță pe care o deschid în București, după Karin’s Kids Academy din zona Domenii.