Două startup-uri românești de viitor au fost acceptate la acceleratorul de afaceri hub:raum Cracovia, aparținând Deutsche Telekom. Ctf365 și PARKING+PLUS din Cluj vor participa la ediția a patra a acceleratorului #WARP. În trecut, Qalendra, Omnipaste, Appscend sau DeviceHub.net au trecut prin hub:raum Cracovia.
Hubraum Cracovia și-a anunțat a patra cohortă a acceleratorului care va începe la pe 24 octombrie în Polonia. 10 echipe au fost selectate, iar două sunt din România. Tradiția se păstrează, pentru că aproape în fiecare cohortă a existat o echipă românească, iar DeviceHub.net a primit și investiție de 80.000 de euro din partea Deutsche Telekom.
Anul acesta echipele sunt din Turcia (Pubinno), Ucraina (LifeTracker și Taplend), Bulgaria (BeeSmart), Bosnia (WiKey), Polonia (Wandlee și uAvionics), Portugalia (HypeLabs) și România( CTF365 și Parking+Plus).
Citește mai mult despre Qalendra, un startup care a participat la hub:raum Cracovia.
CTF365 - antrenament pentru gardienii lumii online
CTF365 e o platformă de training în securitate informatică pentru industria de IT, care se bazează pe conceptul Capture the Flag (CTF) și folosește mecanisme de gamificare pentru a îmbunătăți fidelitatea jucătorilor față de platformă. Platforma se adresează profesioniștilor în securitate informatică, administratorilor de sistem și dezvoltatorilor web. CTF365 oferă un mediu viu, cu useri reali și servere reale. Astfel, jucătorii se pot antrena pentru scenarii reale.
CTF365 a fost fondat de Marius Corîci din Cluj acum trei ani. În trecut, Marius Corîci a fost cofondator și CEO al Hack the Server, ITS Group și Intelligentics. Platforma are diverse modalități de monetizare - contul de bază este gratuit, dar există niveluri de 46/184/322 de dolari pe lună.
PARKING+PLUS - parcări inteligente
PARKING+PLUS este o aplicație dezvoltată în cadrul PITECH+PLUS, o companie care dezvoltă aplicații pentru clienți externi. Soluția lor se adresează problemei parcărilor supraaglomerate din orașele României. Primele teste au fost realizate în Cluj-Napoca. Aplicația găsește locurile de parcare disponibile și te poate orienta într-acolo.
De asemenea, atunci când ești într-un oraș necunoscut, găsirea parcării poate fi dificilă. Aplicația te notifică asupra poziționării mașinii. Aplicația va fi disponibilă pentru Android și iOS, dar momentan este încă în dezvoltare. Head of development este Cristian Ureche.
Clujenii vor să facă și o soluție de Internet of Things, printr-un Smart Access Box, care să fie conectat la aplicație. Astfel, utilizatorii vor putea să-și rezerve un loc de parcare pentru un anumit interval, iar cutia blochează accesul mașinilor, dacă nu mai sunt locuri.
Aplicația a câștigat 30.000 de euro la Business Wall of Fame organizat de Telekom și urmează să lanseze anul acesta soluția pe piață.