Dacă în 2022 se căutau preponderent roluri de Web Development .Net, BI Developer, BI Microsoft și IBM (Cognos TM1), dar și în zona de testare manuală și automată și DevOps, în 2023 la EXE Software mai există căutare de oameni pe zona de Web Development .Net și BI Developer.

”Față de anul trecut, în primele luni ale lui 2023 continuăm recrutarea, însă ne axăm mult mai mult pe retenție și dezvoltarea profesională a oamenilor deja aflați în echipa noastră. În acest moment, putem spune că am atins numărul optim de angajați pentru proiectele pe care le avem în derulare. Rămânem la sistemul de lucru hibrid – avem constant 20-30 de oameni, din peste 120, care preferă să vină la birou, restul având opțiunea de a lucra de oriunde își doresc. Continuăm să dezvoltăm ce am început în 2022: crearea de planuri de carieră pentru colegii noștri și investirea în trainiguri, în urma noilor tehnologii identificate în domeniu”, a declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

În companiile românești de IT, media perioadei pe care angajații o petrec la același loc de muncă este de cinci ani. Periodic, aceștia aleg o schimbare profesională, pentru a analiza diferite medii și a putea testa mai multe tehnologii. În ceea ce privește oamenii la început de drum, juniorii sunt mult mai determinați să experimenteze diverse proiecte, pentru a vedea ce li se potrivește.