În timp ce se afla în Brazilia, el a declarat presei că se așteaptă ca, în aproximativ un an, Tesla să aibă mașini care se vor conduce singure, fără a fi nevoie de intervenția oamenilor.

În ultimii ani, Tesla a făcut progrese în direcția obiectivului de a realiza mașini care să nu necesite intervenția șoferilor umani, prin programul său Full Self Driving Beta, care are în prezent peste 100.000 de testeri în SUA și Canada. Într-un interviu recent la All In Summit, Musk a declarat că FSD este „destul de sofisticat" și că ar trebui să poată extinde programul undeva în jurul a 1 milion de proprietari de Tesla înainte de sfârșitul acestui an.

Elon Musk vorbește de mașini complet autonome de foarte mult timp și încă nu au ajuns la acel stadiu. Foarte mulți oameni care cred că Musk vorbește prostii când face astfel de afirmații. FSD Beta poate fi extraordinar, dar este încă departe de nivelul 5 sau chiar de nivelul 4 de conducere autonomă, potrivit driveteslacanada.ca

În ceea ce privește realizare unui automobil Tesla mai ieftin, Elon Musk a declarat că nici măcar nu se poate gândi să facă un Model 2 mai ieftin în acest moment, deoarece trebuie să ajungă mai întâi la Semi, Cybertruck și Roadster 2.0 și vor trece ani de zile până când va avea suficientă putere de producție pentru a adăuga alte modele. Deci dacă așteptai să scadă prețul la Tesla trebuie să mai aștepți cel puțin câțiva ani.