Tabăra Startup Elites 2023 este o experiență prin care tinerii antreprenori la început de drum sunt provocați să crească și să se dezvolte prin intermediul muncii în echipă, a provocărilor de business, dar și a workshop-urilor. Startup Elites 2023 este un eveniment Powered by ING Bank Romania și susținut de Vodafone.

În cadrul taberei Startup Elites, 4 zile la munte, vom îmbina munca cu distracția și inspirația cu lecțiile aplicate, am pregătit un program de workshop-uri, construite specific pentru nevoile celor care ni se vor alătura. Pentru atelierele de lucru și inspirație, avem alături speakeri, unul și unul.

Finanțare pentru afaceri

Unul dintre aspectele cele mai importante pentru un business, fie că vorbim de cele cu experiență sau cele la început de drum, este finanțarea. Aceasta poate fi de mai multe tipuri, iar băncile pot ajuta business-urile cu acces la fonduri pentru dezvoltare, deschiderea unei afaceri sau linii de credit pentru optimizarea afacerii.

Alături de ING Bank România, vom explica participanților la tabăra de business Startup Elites 2023 metodele ideale de finanțare. Speakerul care va fi alături de noi va fi Delia Olteanu, manager de strategie pe segmentul IMM la ING Bank România.

Participanții vor avea oportunitatea de a descoperi la ce se uită o bancă atunci când acordă o finanțare, dar și ce înseamnă sănătatea financiară a unei companii, indiferent de stadiul în care se află, dacă este un business la început de drum sau unul matur.

Delia Olteanu are amplă experiență în domeniul bancar de aproape 20 de ani, concentrată pe dezvoltarea strategiei pentru segmentul IMM-urilor, dar și a diferite produse de creditare pentru toate segmentele de companii, cu focus pe programe naționale, fonduri europene și finanțări standardizate automat.

În 2021, Delia s-a alăturat echipei ING în rolul de Manager strategie pe segmentul IMM, în divizia de Business Banking, dediată antreprenorilor. Delia are un rol activ în programele de sănătate financiară, transformare digitală și de dezvoltare a practicilor sustenabile derulate pentru clienții IMM în cadrul ING.

Anul trecut, în România, au fost înființate 114.000 de afaceri mici, în creștere cu 10% față de 2021, iar conform unui studiu realizat de ING Bank, Impact Hub Buchrest și Bravva Angels, 75% au declarat că afacerea este funcțională și generează venituri.

În cadrul workshop-ului de la Startup Elites participanții vor afla mai multe despre:

 • Modalități de finanțare pentru afaceri la început de drum
 • Tipuri de finanțare
 • Eligibilitatea afacerilor și provocări
 • Cum pot fi finanțate afaceri inovatoare la început de drum

Ce vor învăța participanții la Startup Elites 2023?

Pe lângă workshop-ul de finanțare, participanții la Startup Elites vor avea diferite tematici despre care pot afla de la persoane care au avut rezultate concrete în afacerile lor, exemple de succes, dar care vor împărtăși și provocările lor.

 • Understanding & preparing for growth
 • Marketing strategy & branding
 • The best financing options for your business
 • Creșterea eficienței prin empatie
 • Teamwork & leadership
 • Digitalization
 • Story time - povești despre business direct de la antreprenori români

Proiectul „Antreprenori” este susținut de ING Bank, partener de creștere pentru afacerile locale. Într-un context dinamic și încă incert, ING oferă predictibilitate, prin instrumentele financiare potrivite, si sprijină dezvoltarea sustenabilă a afacerilor din România, pentru a ajunge la nivelul următor.