Câteodată apare un gadget despre care ne întrebăm dacă este genial sau stupid în modul cel mai grav. AirSelfie e așa ceva - un gadget creat de niște italieni, finanțat pe Kickstarter, care funcționează ca o carcasă-dronă pentru telefonul mobil. Scopul? Să faci selfie-uri fără băț.

37e1451cf6f7429de9c803fc4bae2e51_original

AirSelfie a aterizat de ceva săptămâni pe Kickstarter și mai are 19 zile. Succesul său e fulminant. Italienii voiau 45.000 de euro, dar au strâns deja 400.000 de euro de la 2001 oameni. Ce e AirSelfie? Pe scurt - o carcasă de telefon mobil dotată cu patru elice (asemănătoare cu cele de pe o dronă sau hoverboard) care, teoretic, vor reuși să țină telefonul în aer ca să îți faci selfie-ul mult dorit. Nu știm încă dacă va fi și stabil.

Poți vedea campania de Kickstarter la acest link. 

Ce faci? Scoți drona din carcasă, ea conține și o cameră foto, o controlezi cu telefonul mobil și faci un selfie pentru tine sau cu grupul. De ce nu, duci drona mai în prăpastie, să faceți chestii și mai spectaculoase.

Dispozitivul urmează să funcționeze și cu iOS și Android, putând fi adaptat la mai multe carcase. Evident că face telefonul mult mai gros, dar s-ar putea să fie cool. Aparent, din ce am văzut pe Kickstarter, funcționează doar dacă îl scoți din carcasă. Nu de alta, dar mă temeam că va putea fi spart de hackeri și vor putea fura telefonul direct din buzunar, luându-și zborul.

Un alt avantaj pentru AirSelfie e că odată ce ai găsit poziția potrivită, poți să pui minidrona în modul de zbor, adică stă în același loc ca să nu o controlezi în permanență. Din păcate, să fim realiști, pentru un gadget finanțat de 2.000 de oameni, camera e jenant de slabă - doar 5 megapixeli. Spațiul de stocare e de 4 GB. Așadar, are toate datele să fie un experiment interesant, un startup cu potențial, dar fără un produs finalizat.

Prețul? 250 de euro. Mai ai 19 zile să susții proiectul.