10gether reprezintă 3.000 de participanți din Cluj Napoca, din întreaga țară și din afara ei care nu se cunosc între ei. Unitatea este conceptul care definește tema de anul acesta și evenimentul va avea 50 de speakeri și performeri, iar networking-ul este laitmotiv, facilitând schimbul de idei și experiențe pe tot parcursul evenimentului.

Speakerii nu își vor expune pe scenă rezultatele profesionale, care, fără îndoială, există. Ei se vor afla în fața publicului pentru a transmite timp de 8 până la 12 minute o idee, un mesaj, un strigăt, un îndemn, scopul final fiind ca spectatorii să plece cu un sentiment de bogăție, de revelație, de inspirație.

Profilul participanților este atât de divers, însă un lucru e cert: toți sunt pasionați de evoluție si de inovație. Drept dovadă, în ediția din 2019, 25% dintre cei prezenți au provenit din zona IT. Predomină, însă, și comunități entuziaste din marketing, publicitate și finanțe.

La final, niciun video sau un discurs nu au valoare fără oamenii care cred într-o poveste și o transmit mai departe prin fapte concrete. „A face bine este cea mai mare oportunitate de business” (Vlad Atanasiu, arhitect în educație si speaker TEDxCluj 2013). De-a lungul celor 10 ediții TEDx Cluj au inspirat: Oana Pelea, Andrei Gheorghe, Dani Oțil, Florin Piersic Jr., Răzvan Exarhu, Nicolae Maniu, Mihai Ghyka, Solomon Marcus, Prințesa Marina Sturdza, Dr. Raed Arafat, Cristian Lupșa, Cosmin Alexandru, Brad Blanton, Vintila Mihăilescu, Nic Sârbu, Melania Medeleanu, George Buhnici, Vlad Voiculescu, Andrei Roșu. Mai multe despre aceștia și discursurile lor aici.

TEDxCluj a crescut odată cu fenomenul internațional. Primul eveniment a avut loc in 2010, cu 100 de participanți. Trei ani mai târziu, deja găzduia 1.000 de participanți la fiecare ediție, iar numărul acestora a început să crească de la an la an. În prezent, este cea mai mare desfășurare TEDx din Romania.

Ultimii 10 ani au inspirat la TEDx Cluj peste 10.000 de participanți și peste 230 de speakeri.