13 proiecte care vizează dezvoltarea învățământului profesional și a mediului înconjurător vor primi o finanțare de 150.000 de euro în urma celei de-a cincea ediții a programului „Idei din Țara lui Andrei”.

itla-3

Peste 170 proiecte au fost înscrise anul acesta în competiție, dintre care, 13 proiecte au fost desemnate câștigătoare. Ideile câștigătoare propun soluții pentru probleme identificate în județele Gorj, Bihor, Dolj, Olt, Maramureș, Hunedoara, Buzău, Vâlcea și Mureș. Dintre acestea, 8 vizează dezvoltarea educației profesionale prin dotarea laboratoarelor, instruirea cadrelor didactice și asigurarea orelor de practică pentru viitorii absolvenți și 5 vizează mediul înconjurător, prin ecologizări, folosirea mijloacelor de transport nepoluante, colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor. 12 proiecte vor primi finanțare de până la 15.000 euro, iar cel de-al 13-lea va fi susținut prin finanțare de până la 5.000 euro.

Proiectele au trecut printr-o etapă complexă de jurizare. 30% din punctajul final a fost acordat prin votul public, unde peste 30.000 de susținători au participat la votarea proiectelor favorite. 70% din punctaj a fost acordat de un juriu format din 13 jurați, reprezentanți ai mai multor organizații nonguvernamentale, reprezentanți ai OMV Petrom, jurnaliști și experți din domeniul responsabilității sociale și voluntariatului.

Despre alte proiecte din anii anteriori am scris aici. 

Proiectele câștigătoare vor primi finanțare până la finalul anului 2016, urmând ca în 2017 să își pună ideile în aplicare, pentru a contribui la rezolvarea unor nevoi din comunitățile din România.

Viitoare afaceri pot fi consultate pe site-ul oficial al competiției. Mai jos, o listă de proiecte.

itla-1
itla-2