Mulți dintre antreprenorii și oamenii de tech din Silicon Valley iubesc să citească și de multe ori apar câteva titluri de cărți în interviuri, recomandări și așa mai departe.

Majoritatea cărților iubite de Silicon Valley sunt cele de nonficțiune, mai ales biografiile. Atunci când se citește ficțiune, de cele mai multe ori fondatorii și investitorii citesc science fiction.

Cele mai bune cărți recomandate de antreprenorii din SIlicon Valley

Poor Charlie’s Almanack: The Wit and Wisdom of Charles T. Munger de Charlie Munger

Cartea este o colecție de discursuri și discuții de Charlie Munger, compilate de Peter D. Kaufman. Charlie Munger este cunoscut ca fiind una dintre cele mai strălucitoare minți când vine vorba de business. A fost Vice Chariman la Berkshire Hathaway și mâna dreaptă a lui Warren Buffett. Cartea este recomandată de Shane Parrish de la Farnam Street, Patrick Collison, fondatorul Stripe și de Warren Buffett.

Surely you’re joking, Mr. Feynman de Richard Feynman

Și această carte este o colecție de anecdote cu caracter biografic, povestite de fizicianul Richard Feynman prietenului său Ralph Leighton. Viața acestuia este un exemplu despre cum sfidarea convenției și gândirea laterală poate deschide lumea. Cartea este recomandată de Fabrice Grinda și Noah Kagan, fondatori AppSumo și de Naval Ravikant, fondator AngelList.

The Autobiography of Benjamin Franklin de Walter Isaacson

Cartea spune povestea celebrului Benjamin Franklin și este scrisă de Walter Isaacson, cel care a mai redactat biografiile lui Steve Jobs, Einstein, Leonado Da Vinci etc. Cartea este recomandată de către Paul Graham, fondator al Y Combinator și de Elon Musk. CEO-ul Tesla a avut de spus despre această carte faptul că "Franklin a fost destul de grozav".

The Evolution of Everything (and anything) de Matt Ridley

Prin analogie iscusită și o serie de exemple din fiecare domeniu imaginabil, Ridley ilustrează modul în care puterea evoluției afectează fiecare sistem care implică schimbare și iterație. De la regulile pe care le-am conceput pentru interacțiunea umană până la complexitatea piețelor, evoluția are un cuvânt de spus. Cartea este recomandată de Naval Ravikant, fondator AngelList, care a mai spus că "patru din cele 20 de cărți favorite ale mele sunt scris de Matt Ridley".

Sapiens de Yuval Noah Harari

Sapiens: Scurtă istorie a omenirii a devenit într-un timp foarte scurt una dintre cele mai apreciate cărți atât în Silicon Valley, cât și în lume. Cum îi spune și titlul, acestă carte spune istoria omenirii și explică anumite concepte precum banii, religia și așa mai departe. Cartea a fost recomandată de Mark Zuckerberg, Bill Gates, Naval Ravikant.

Meditations de Marcus Aurelius

Meditațiile sunt o serie de scrieri personale ale lui Marcus Aurelius, împărat roman din 161 până în 180 d.Hr., care înregistrează notele sale private și idei despre filozofia stoică. Cartea este recomandată de Kevin Rose, fondator Digg, Ryan Holiday, fost CMO al American Apparel și autor și de Naval Ravikant.

Snow Crash de Neal Stephenson

Snow Crash este al treilea roman al lui Neal Stephenson și, la fel ca multe dintre romanele sale, conține elemente de istorie, lingvistică, antropologie, arheologie, religie, informatică, politică, criptografie și filozofie. De această carte a fost obsedat Reid Hoffman, fondatorul LinkedIn, atunci când a fost publicată în 1992 și se spune că lui Hoffman i-a venit ideea să facă o rețea socială din această carte.

Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future de Peter Thiel

Am putea spune că această carte sintezizează decenii de experiență antreprenorială a lui Peter Thiel, cofondator PayPal, și încearcă să-ți explice ce a învățat Thiel din experiența de a construi propriul unicorn în lumea startup-urilor. Cartea este recomandată de Mark Andreessen, cofondator Netscape, Luis Von Ahn, cofondator Duolingo, Matt Mullenweg, CEO Automatic.