Ce aplicații s-au folosit cel mai des, cel mai mult timp și care au fost cele mai populare jocuri în rând utilizatorilor de Android. Facebook a fost aplicația numărul 1 a deceniului, iar Subway Surfers cel mai popular joc de Android, potrivit datelor AppAnnie.

Primele patru aplicații cele mai descărcate aparțin de Facebook (Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram), apoi mai avem Snapchat, Skype, TikTok, UC Browser, YouTube și Twitter.

Pe de altă parte, aplicațiile în care utilizatorii petrec cel mai mult timp sunt Netflix, Tinder, Pandora Music, Tencent Video, Line, iQIYI, Spotify, Youtube, HBO NOW și Kwai.

După cum spuneam, cel mai descărcat joc a fost Subway Surfers, urmat de Candy Crush Saga, Temple Run 2, My Talking Tom, Clash of Clans, Pou, Hill Climb Racing, Minion Rush, Fruit Ninja și 8 Ball Pool.

Jocurile care absorb cel mai mult timp sunt Clash of Clans, Monster Strike, Candy Crush Saga sau Puzzle & Dragons.

Per total, în 2019 utilizatorii de Android au descărcat cu 5% mai multe aplicații și jocuri și au petrecut cu 15% mai mult timp în ele față de 2018, iar trendul pare să continue și în 2020.