În 2022, sosul de usturoi, cheeseburgerul, shaorma, kebabul, meniul crispky chicken, noodles, cartofii prăjiți și sosul nachos ocupă primele locuri în topul celor mai des comandate produse de pe Tazz în toată țara.

La nivel național, raportul Tadaaazz arată că cele mai poftite preparate provin de la restaurante tip fast-food sau fusion. În București, shaorma, kebabul sau donerul au constituit cele mai multe comenzi de pe Tazz, iar topul restaurantelor bucureștene în funcție de numărul cel mai mare de comenzi de pe Tazz în 2022 este:

  1. Dristor Kebab Delivery
  2. Shaormeria Băneasa
  3. B3ton Restobar
  4. Mesopotamia
  5. Nikos Greek Taverna

În vârful clasamentului celor mai poftite preparate din Cluj-Napoca au fost shaorma, crispy chicken, noodles, iar restaurantele de unde clujenii au comandat cel mai mult de pe Tazz au fost Big Belly, Grande, Express Chef, Noodle Pack și Spartan.

La Timișoara, preparatele preferate în 2022 au fost meniurile zilei și cele de prânz, urmate îndeaproape de shaorma. În ceea ce privește topul restaurantelor, timișorenii au comandat cel mai des de la Jack's Bistro, Fresh Kebab, Urban King, Restaurant Nora și Papa Sam.

Cele mai mari pofte ale utilizatorilor Tazz în 2022

Cel mai pofticios utilizator Tazz în 2022 este din Cluj-Napoca, cu 746 de comenzi date pe Tazz în decursul anului. Datele Tadaaazzarată că cel mai poftă i-a fost în 2022 de șnitelul de pui de la Express Chef, pe care l-a comandat de 142 de ori.

La nivel național, românii plasează cel mai des comenzi pe Tazz în jurul orei prânzului, respectiv la ora 12:00, excepția de la regulă fiind orașul Constanța, unde ora favorită pentru comenzi este ora cinei, respectiv ora 19.00.

În același timp, mulți dintre utilizatorii Tazz se încadrează în categoria celor mai matinali clienți, care plasează comenzi între 06:00 și 10:00, produsele favorite în acest interval fiind Meniul de mic dejun sau Meniul Zilei.

În cealaltă extremă, înregistrăm și categoria utilizatorilor cu pofte târzii, unde cel mai comandat preparat este shaorma. În anul 2022, au fost comandate peste 13.000 de shaorme cu pui în timpul nopții, în intervalul 22:00 – 02:00. Topul orașelor în care au fost plasate cele mai multe comenzi nocturne de mâncare e reprezentat de București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Craiova.

În ceea ce privește categoria „deserturi” în 2022, orele la care românii își fac pofta de dulce și comandă de pe Tazz sunt 12:00 și 19:00. În topul celor mai râvnite deserturi, regăsim în prima parte a zilei pancakes și banana bread, iar după prânz, preparatele dulci ale copilăriei - clătitele cu ciocolată și papanașii cu smântână și dulceață. În topul orașelor cu cea mai mare „pofta de dulce”, Cluj-Napoca ocupă prima poziție, urmat de Timișoara, București, Iași și Brașov.

Cei mai performanți rideri Tazz din 2022

Raportul anual Tadaaazz relevă date interesante și despre topul celor mai performanți rideri. Astfel, în vârful acestui top, se află cel mai performant rider al anului 2022, care este din Arad și a parcurs 47,260 km pentru a livra un total de 7,262 comenzi.

El este urmat de un rider din Timișoara, care a parcurs 27,883 km pentru a livra un total de 8,339 comenzi, și de încă un rider din Arad, care a parcurs 26,912 km pentru a livra 8,183 comenzi de pe Tazz.

Cel mai mare bacșiș oferit unui rider a fost de 200 lei, în timp ce bacșișul mediu este de aproximativ 5 lei în București, respectiv circa 3 lei în restul țării.

„Raportul anual Tadaaazz este un studiu care ne oferă ocazia să descoperim mai multe despre români și despre poftele lor. Ca și în anii trecuți, observăm o afinitate pentru preparatele tip fast-food, dar ne bucurăm să vedem că în topul preferințelor regăsim în 2022 și bucătării diverse, de la asiatic la oriental sau grecesc, deseturi și gusturi locale, pregătite de restaurantele îndrăgite de români. Ne dorim ca utilizatorii Tazz să aibă parte de variatate gastronomică și să testeze cât mai multe dintre opțiunile culinare puse la dispoziție în aplicație prin partenerii noștri și în anul care tocmai a început.”, declară Cristina Sauciuc, Head of Brand & Communications la Tazz.