Care sunt cele mai bune locuri din lume unde ai putea să lansezi un startup. Hint - nu e niciun oraș din România. Locus Robotics schimbă modul în care clienții interacționează cu magazinele mici. Roboții ar putea să verifice produsele de eventuale defecte și să le ofere clienților. Autodesk lansează un fond de 100 de milioane de dolari pentru a finanța cele mai bune idei din domeniul modelării 3D. Practic, cu ajutorul investițiilor, Autodesk vrea să se modernizeze și să aducă produse adaptate epocii Cloud. Între timp, Flash-ul nu moare, ci doar numele îi va dispărea pentru a nu mai fi asociat cu problemele acestei tehnologii.

Startups

O opinie în TechCrunch despre motivul pentru care Israel nu va da niciodată un gigant tech.

Greentoe e o aplicație de Android susținută de Y Combinator care oferă un serviciu de tip „spune prețul corect“. E un marketplace unde depui o ofertă pentru produse și acestea sunt sau nu acceptate.

Un startup german care oferă o platformă pentru inginerie 3D a primit o investiție de la Union Square Ventures.

Tehnologii

Amazon a dominat Black Friday-ul american, cu 36% din veniturile pieței de afiliere.

LinkedIn și-a lansat aplicații modernizate pentru iOS și Android. Platforma seamănă acum mai mult cu Facebook.

Inspirațional

Mark Zuckerberg e tată. Într-o scrisoare pe Facebook, Zuckerberg a anunțat că va dona 99% din acțiunile sale de la Facebook pe parcursul vieții.

Richard Lorenzen, CEO la Fifth Avenue Brands scrie în Entrepreneur 10 lucruri pe care i-ar fi plăcut să le știe atunci când a început cariera. atunci când a început cariera.

Secretul unei cariere productive și satisfăcătoare.

România

Lenovo ajunge la o cotă de 30% din piața PC-urilor și vrea să intre și mai puternic pe piața smartphone-urilor din România.

O privire de ansamblu asupra ecosistemului global de startup-uri, într-un infografic publicat recent.