Datele transmise prin intermediul sateliților GPS sunt folosite de telefoanele mobile, de sistemele de navigație ale mașinilor sau de rachetele balistice, dar și de toți acei sateliți controlați de armata SUA. Și pentru că guvernul chinez nu se simte foarte confortabil în poziție subordonată față de SUA, a decis să-și dezvolte o alternativă, scrie Bloomberg.

Este vorba despre Beidou Navigation System, acesta fiind folosit în prezent de China și de vecinii săi. Sistemul de navigație dezvoltat de China va fi disponibil la nivel mondial în următorii doi ani. Acest noi sustem va avea implicații în întreaga lume de business. Vehiculele electrice sau avioanele, de exemplu, vor trebui să fie modificate pentru a se lega și la sistemul Beidou, astfel încât companiile producătoare să continue să deruleze afaceri în cea de-a doua economie a lumii.

Beidou este un proiect pe care China a început să-l dezvolte încă din anii ’90, iar investiția în realizarea acestuia este estimată la ajungă între 8,98 și 10,6 miliarde de dolari până în 2020.

China a lansat 18 sateliți în acest an pentru a strânge informațiile necesare despre constelații ca sistemul de navigație să fie complet funcțional. Eventual, acest sistem va ajunge să indice localizarea utilizatorilor cu o acuratețe de până la 1 metru.