Google, HP și Orange au lansat, în premieră în România, laptopuri Chromebook, care sunt conectate în permanență la internet. Laptopurile sunt potrivite pentru copiii, în mediul educațional, cei care lucrează în documente colaborative și care vor să fie în permanență conectați.

Orange Chromebook01

Chromebook-urile sunt pe piață de ceva vreme, dar nu au ajuns în magazinele din România. Orange și Google lansează primul parteneriat de acest fel. Astfel, HP Chromebook de 11,6 inci e disponibil de azi pe site-ul Orange la un preț de 99 de euro cu un abonament Orange Net de 24 de euro. Prețul „la liber“ este de 299 de euro.

Laptopurile vor putea fi folosite cu internetul de la Orange cu ajutorul unui stick 4G, dar au și funcționalități offline și se conectează la WiFi. Greutatea laptopului este de 1,28 de kilograme, iar autonomia ajunge la 8 ore.

12 sfaturi despre cum să devii un profesionist în a mânui un Chromebook.

Abonamentul Orange disponibil pentru Chromebook, adică Orange Net 24 pe doi ani oferă 16 GB de trafic la viteze 4G+, trafic de internet nelimitat în timpul nopții, 25 de GB de stocare în Orange Cloud (pe lângă 100 de GB de stocare în Google Drive, disponibili automat), Orange Antivirus și trafic nelimitat pentru serviciile de video streaming Orange TV Go.

This slideshow requires JavaScript.

Ce face un Chromebook?

Dacă folosiți Google Chrome, atunci laptopul de la HP e practic o extensie fizică a acestuia. În orice browser Chrome pot fi instalate extensii cum ar fi Google Docs, Google Sheets, Calendar, YouTube, Evernote și altele.

Dacă vreți să scrieți un document, puteți să o faceți online în Google Docs, dar puteți edita și offline și acestea se sincronizează când vă conectați la internet. De asemenea, toate extensiile Chrome pot fi folosite - includ Evernote, VLC, Soundcloud, Telegram, Word Online (pentru documente Microsoft Office), WhatsApp, Outlook.com, Sunrise Calendar, Dropbox, Team Viewer sau Pixlr.