E vremea vacanțelor de iarnă petrecute pe pârtii și pe plaje exotice (în funcție de preferințe). Însă oriunde v-ați afla, nu ar trebui să vă faceți griji în privința duratei de viață a bateriilor gadeturilor pe care le luați cu voi. Mai ales când vine vorba despre cele care stochează amintirile pe care vreți să le păstrați din ultima voastră escapadă. Pentru a nu vă strica vacanța, trebuie doar să aveți în buzunare și un power bank care vă poate alimenta rapid smartphone-urile sau camerele foto chiar și atunci când faceți o pauză pentru o ciocolată caldă. Sau pentru un cocktail.

TL-PBG6700 de la TP Link

TL-PBG6700 este un acumulator extern premium, cu design compact și cu viteze de încărcare și reîncărcare ultra rapide. Bateria cu celule LG premium, specifică întregii serii de power bank-uri Vivid, asigură o durată de viață mai îndelungată dispozitivului. Astfel, power bank-ul oferă cu până la 30% mai multă energie chiar și în anotimpul rece. Astfel, TL-PBG6700 poate încărca un iPhone SE de 3,5 ori, un iPhone 6s de 3,3 ori, un Galaxy S7 de 1,9 orii și iPad mini 4 de 1,1 ori.

Cu ajutorul tehnologiei Smart Charging, timpul de încărcare scade cu până la 65%. În plus, power bank-ul economisește timpul de încărcare cu până la 40%. Încărcarea completă a unui iPhone 6S durează 150 minute utilizând tehnologia TP-LINK Smart Charging, în timp ce, folosind încărcătorul original Apple, este nevoie de 250 minute.

Reîncărcarea completă a bateriei durează doar 2,4 ore cu un încărcător de 5V/2.4A, față de 4,5 ore cât durează reîncărcarea altor echipamente power bank cu capacitate similară, dar care suportă doar încărcare la 5V/1A. Bateria externă oferă compatibilitate extinsă cu dispozitive iOS, Android, Windows și majoritatea dispozitivelor încărcate prin USB, de la telefoane, la dispozitive portabile. Power Bank-ul TL-PBG6700 costă aproximativ 122 de lei.

Xiaomi 16000 mAh

Un gadget care te atrage prin designul său. Bateria externă dispune de o putere de 16000mAh, suficient de mare cât să încarce de 3,5 ori un gadget Xiaomi mi4, de 5 ori un iPhone 6 și de 2,5 ori un iPad-mini. În plus, bateria te ajută să încarci două device-uri în același timp.

Timpul de încărcare este de 9 ore la 5V/2A și 14.5 ore la 5V/1A. Ambele porturi suportă output de 5.1V/2.1A, iar în momentul în care ambele sunt funcționale, output-ul maxim este de 5.1V/3.6A. Prețul acestei baterii pornește de la 114 lei.

A10050QC de la Adata

Adata a lansat recent power bank-ului A10050QC, cel mai rapid accesoriu de încărcare lansat de companie până în acest moment. Produsul utilizează tehnologia integrată Qualcomm Quick Charge 3.0 pentru a accelera încărcarea bateriei și dispune de două porturi de ieșire – un conector USB-C și un conector USB-A. Intrarea este USB-C. Power bank-ul de 10050mAh utilizează celule premium Panasonic, fabricate în Japonia.

Power bank-ul Adata este cu 40% mai eficient din punct de vedere energetic și poate reîncărca dispozitive selectate de până la patru ori mai rapid decât bateriile externe care nu dispun de sistemul Quick Charge. A10050QC poate încărca un smartphone de la 0% la 80% în doar 30 de minute. Prețul acumulatorilor externi fabricați de Adata pornește de la 69 de lei.

Puridea S2 10000 mAh

Bateria externă are o putere de 10000mAh și două porturi USB, fiind ideală pentru a încărca două device-uri în același timp. Puterea este suficient de mare ca să îți încarce smartphone-ul oricând ai nevoie.  Prețul device-ului pornește de la 89 de lei.

Asus ZenPower 10050 mAh

Încărcătorul portabil ZenPower are o capacitate de 10050 mAh. Device-ul are un design elegant și dimensiuni reduse, cântărind doar 215 grame, iar carcasa este din aluminiu anodizat. Tensiunea la ieșire este de 2.400 mAh, timpul de încărcare fiind de 6 ore, cu cablu standard 5V/2A. ZenPower 10050 mAh are un indicator al nivelului puterii disponibile, și beneficiază de tehnologia PowerSafe ce controlează temperatura, tensiunea de intrare și de iesire, asigurând siguranță maximă în timpul procesului de încărcare. Prețul acestei baterii pornește de la 84 de lei.