Ce trebuie să știi dacă ai o boxă inteligentă? O poți controla cu vocea și poți primi informații de pe internet cu ajutorul acestei funcții. Dar încă nu există boxă inteligentă adaptată la România în totalitate și nu ai servicii localizate. De asemenea, nu merge în limba română. Cu toate acestea, te poate ajuta să-ți faci viața mai interesantă și nici nu sunt foarte scumpe.

Amazon Echo Dot 2 2nd Gen

Amazon e gigantul care pare să fi înțeles cel mai bine zona aceasta. Cu ajutorul Amazon Echo ai acces la asistentul personal Amazon Alexa. Ea poate citi știrile de dimineață, poate să controleze Spotify sau poate să facă inclusiv cumpărături de pe Amazon. De asemenea, ai numeroase comenzi amuzante și utile. A doua generație a boxei Echo Dot e foarte mică, nu ocupă spațiu și e potrivită pentru o sufragerie liniștită sau pentru cameră. Ca să ai acces la contul complet ar trebui să renunți însă la localizarea din România și să îți pui o adresă din Statele Unite. Din acest motiv nu vei avea vremea la o comandă simplă, ci trebuie să menționezi mereu și orașul de unde ești. Costă 250 de lei și o poți cumpăra de aici.

Amazon Echo Show

E o variantă avansată a asistentului personal, pentru că are și un ecran. E numai bună pentru o măsuță din sufragerie, dacă ai pe unde să ascunzi cablurile elegant, sau o poți pune pe noptieră. Poți să dai aceleași comenzi ca pe orice dispozitiv cu Alexa, dar pe ecran vezi ora, temperatura, programările din calendar și sugestii de comenzi. Costă 1.100 de lei și o cumperi de aici.

Google Home

E răspunsul Google la ceea ce a făcut Amazon și ai acces la diverse servicii. Poți să conectezi boxa la becuri inteligente și la contoare de temperatură, pentru a seta cu vocea aceste funcții. De asemenea, ai informații de pe internet, rezultate sportive și știri. Poți să o conectezi la Google Play Music, Spotify sau să cauți pe YouTube. Completeză orice face boxa cu becuri Philips Hue, cu dispozitive inteligente de la Samsung sau alte dispozitive conectate prin bluetooth. Iat-o aici.

Google Home mini

La fel cum Echo Dot e o variantă mai discretă a boxei inteligente, Google Home mini e bună pentru camera copiilor sau pentru dormitorul nupțial. Poți să setezi și o alarmă, pui muzică sau închizi lumina înainte de somn. Dacă ai Chromecast în televizor, poți să pui conținut direct pe televizor sau să schimbi temperatura de la termostatul Nest. O cumperi de aici.

Apple Homepod

Nici Apple nu s-a dat deoparte din cursa boxelor și asistenților inteligenți. Apple are Siri de mulți ani, dar abia acum l-a implementat în Homepod, un dispozitiv controlat cu vocea, conectat cu serviciile Apple. E mai scumpă decât celelalte, dar e utilă dacă ai iPhone sau Apple TV. O găsești aici.

Sonos One Smart

Boxele Sonos poate nu sunt atât de cunoscute la nivelul utilizatorilor obișnuiți, dar sunt printre cele mai bune la nivel de sunet. Au control vocal, poți să conectezi mai multe boxe și ai un sunet excepțional. Poți să conectezi boxa la Spotify, Apple Music, radio, podcast-uri. O cumperi de aici.