Anul acesta, oameni din întreaga lume au călătorit în România folosind Kiwi.com pentru a vedea mari artiști pe scenele celor mai importante 3 festivaluri din țară: Electric Castle, Untold și Summer Well Festival.

Conform datelor furnizate de Kiwi.com, persoanele din Israel, Regatul Unit, Franța, Italia și Germania sunt principalele 5 naționalități ce au vizitat Clujul și Bucureștiul pentru a lua parte la aceste evenimente.

Topul țărilor este constant de la an la an, pentru toate cele 3 festivaluri, dar anul acesta Clujul a fost vizitat și de persoane din SUA.

Creșterea numărului de rezervări era de așteptat, având în vedere anulările și amânările festivalurilor, cauzate de pandemie în ultimii 2 ani.

Anul acesta, numărul de rezervări de pe Kiwi.com, pe durata festivalurilor din vară, a crescut în medie cu 34,3%, calculând diferențele dintre săptămânile în care s-a călătorit cel mai mult de la un an la altul.

În 2021 și 2022, Electric Castle a fost preferința de top a turiștilor veniți din Israel, în vreme ce Untold a fost cel mai vizitat de către francezi în 2021 și israelieni în 2022.

Summer Well Festival a fost, de asemenea, o preferință a israelienilor atât în 2021, cât și în 2022.

Anul acesta în timpul Electric Castle, 41% dintre vizitatori au stat în Cluj pentru 3 zile sau mai puțin, în timp ce 23% au preferat să rămână la destinație între 4 și 6 zile.

Pe durata Untold, 32% dintre persoane au ales să stea în oras pentru până la 3 zile, în vreme ce 28% au ales să rămână până la 6 zile, iar în București, procentele au fost chiar mai mici: 24% din călători au ales să stea pentru 3 zile sau mai puțin la destinație, și tot 24% au ales să stea între 4 și 6 zile.