Startup Elites a fost prima tabără în care am schimbat conceptul unei tabere de antreprenoriat cu tradiție de 7 ediții. Practic, start-up.ro este la a 8-a ediția a taberei, dar prima ediție în care participanții au venit gratuit în tabără, aleși pe spânceană, pe merite și pe ce promite ideea la care vor să lucreze.

Biletul lor la această experiență era oferit în baza unui chestionar în care se pezentau și ne convingeau că sunt elitele pe care le căutam pentru acest eveniment.

Timp de 4 zile, 28 de tineri au fost inspirați, provocați și puși la treabă, atât de speakeri, cât și de noi, echipa start-up.ro.

Iar mai jos vă prezentăm cine au fost elitele din tabără:

  • Teodora Moraru

Membră în board-ul unor companii precum Admin Tools (unde vor să devină cea mai mare rețea globală de sisteme de monitorizare), Autentica (o tehnologie de certificare a autenticității pentru bunurile digitale) și Elergie, dar și cofondatoarea Tire2Tire, un start-up care oferă suportul hardware pentru a verifica presiunea roților de camioane și comunică starea de deteriorare, dar face și predicții ale uzajului. Teodora este și printre tinerii aleși de Forbes anul acesta în catalogul 30 Under 30.

  • Alexandra Voinea

Alexandra Voinea este cofondatoare și COO Hello Motum, o aplicație de mobilitate verde prin care recompensează oamenii care aleg alternative de transport eco-friendly.

  • Tudor Tișe

Tudor este cofondator Manuscrito, un app care îi învață pe copii să scrie de mână. Până acum, au reușit să câștige peste 70.000 de euro în premii, și au câștigat Best Educational App in EMEA la Microsoft Imagine Cup, marele premiu la Innovation Labs și la Innovation and Experimentation Fund din Cluj.

Interviul nostru cu Tudor Tișe.

  • Miruna Iliescu

Fondatoarea estiverde.ro, o platformă de ecommerce cu produse sustenabile. Înainte de magazinul anti waste, Miruna a fost implicată și în business-uri precum Carpați Extreme - bike rental în Valea Doftanei și Inquito, un copywriting boutique. Miruna este și ea una dintre tinerii aleși la Forbes 30 under 30, colecția 2022.

  • Cruceru Andrei

CEO și unul dintre fondatorii CityPack, un app care digitalizează legătura dintre clienți și afaceriel care oferă experiențe în oraș. Prin City Pack, oamenii pot descoperi orașul, pot benefica de discounturi iar ownerii unor afaceri au un nou canal de promovare și comunicare.

  • Diaconu Gheorghe-Eduard

Unul dintre fondatorii City Pack și head of sales al produsului.

  • Ilie Andrei-Leonard

A înființat o companie de Web Development în 2019 și în prezent lucrează la fondarea unui start-up bazat pe No-Code/Low-Code, prin care vrea să ajute programatorii să creeze un cod HTML foarte eficient și ușor de a fi refolosit. Andrei este fondator Inntech, care creează MVP-s pentru startup-uri, cofondator Harta Producătorilor Locali Români și BACde10.

  • Mihnea Stoian

Fondator al vevegeek.com (comerț electronic, jocuri și jucării, jocuri B2C), gamixcases.com (comerț electronic, accesorii pentru console) și implicat în diverse proiecte de gamification și game design, cu obiectivul pe termen lung de a deschide o facultate de Game Design.

  • Anna Mera

Anna Mera este fondatoarea WowMind, un startup în zona de edtech care este în fază de MVP. Despre WowMind am vorbit pe larg aici, după ce a fost unul dintre startupurile finaliste în Commons Accel Demo Day 6.

  • Raul Ștefan Pop

Cofondator 360panorama.ro, prin care oferă tururi virtuale agențiilor de imobiliare din România. Ca plan de viitor, Raul vrea să dezvolte un software care să ofere tururi virtuale pentru piața de real estate marketing, cum ar fi editare rapida foto/ video și virtual staging.

  • Florian Ușurelu

Florian are o idee pentru un marketplace în turism, inspirația venind după ce a traversat România pentru a crea 42 de videouri de promovare a țării. El se ocupă și de afacerea familiei, o companie cu 26 de ani de tradiție în transport. Și Florian este unul dintre tinerii 30 Under 30 de la Forbes, ediția 2022.

  • Clara Mateoiu

Cofondatoarea www.renti.ro, platformă integrată de fashion rental din România, un startup lansat recent. Tot Clara a fondat, la 19 ani, și humancecosmetics.ro, un business dedicat cosmeticelor organice.

  • Andra Pavel

Fondatoare CompoGO, o platformă care leagă afacerile din domeniul alimentar cu ferme, creând compost organic din surplusul generat de restaurante, magazine și alte companii și ducându-l în locul în care e nevoie de el: înapoi în natură.

  • Benjamin H. Balogh

Fondator Smartmed Technologies S.R.L., un tech startup care vrea să schimbe felul în care oamenii percep vizitele la stomatolog în România. Sunt în cursul de a crea MVP și au fost acceptați la acceleratorul Commons.

  • Bogdan Ostaci

A lucrat doi ani într-un startup de RPA (Robotic Process Automation), Aggranda, dar și la Orange. Experiența din startup i-a strânit lui Bogdan curiozitatea despre antreprenoriat: provocări, responsabilități și alte componente ale vieții de antreprenor.

  • Gabriel Vornicu

A avut o plantație de căpșuni la Suceava, iar acum se ocupă de 2 marketplace-uri pe care le-a lansat: www.evenimente24.ro și www.serviceauto.ro, primul conectând furnizorii cu oranizatorii de evenimente și celălalt oferind servicii pentru mașini.

  • Iulia - Diana Oancea

Iulia ajută oamenii la începutul carierei lor, oferind consultanță în carieră, preponderent pe domeniul IT. Headhunting, recruitment consulting, coaching, redactare CV, Iulia e un freelancer care caută metode inovatoare prin care să crească angajarăile și retenția în IT.

  • Mara-Georgiana Popovici

Mara conduce departamentul de educație de la AFIST. Este și asistent de cercetare la ELI NP. Iar ideea ei implică un laborator de măsurare a concentrației de radon, prin sisteme care pot asigura rutina de monitorizare la locurile de muncă și în case.

  • Ștefan Niculescu

Ștefan lucrează în prezent la dezvoltarea unui app care va schimba felul în care pacienții interacționează cu doctorii, prin care vrea să reducă timpul de așteptare în clinici. În prezent, e cofondator și la Bilders, software development. Consulto.ai este startup-ul prin care vrea să schimbe interacțiunea cu medicii.

  • Dorin Tambrea

Owner la Urban Bag, rucsacuri, genți, curele și alte produse din piele, handmade în România. Dorin a lansat și dezvoltă acest magazin cu atelier propriu, cu care a ajuns și pe piețele din Cehia și Slovacia.

  • Alexandru Gavrilovici

Oferă servicii de business development la o agenție locală de web și una dintre ideile în construcție este Mingo, o platformă de e-learing care să-i ajute pe tineri să intre la facultatea de medicină.

  • Andrei Ștefan

Fondator și CEO la Progressive Sports, unii dintre primii organizatori de tabere de ski și outdoor pentru copii. În prezent, lucrează și la dezvoltarea ski.ro, un marketplace pentru instructori de ski și snowboard.

  • Corneliu Perianu

Au încheiat primul pas în dezvoltarea unui proiect care să ajute potențialii investitori să înțeleagă și să exploreze lumea complexă a fondurilor mutuale înregistrate spre vânzare în România.

  • Paula Gal

Paula Gal este una parte din echipa care a dezvoltat BlooDoChallenge, o inițiativă care a pornit în urma participării la competiția internațională de tehnologie și antreprenoriat Technovation, unde cele 4 participante au câștigat faza națională a concursului la București în 2019. Acum, Paula vrea să dezvolte platforma prin care să încurajeze donarea de sânge.

  • Daniel Tucan

Daniel este ownerul unui food truck, Tookie - Meatless Street Food, alternative plant based pentru mâncarea pe care o găsim în mod normal la evenimente.

  • Călin Crăcuț

Lucrează în domeniul ospitalității și are o idee de startup pentru care caută validare. Ideea lui Călin este pentru o sală de sport restructurată pe anumite insighturi

  • Alexandru Dacian Mureșan

Alexandru este membru fondator at StudPAC, Organizația Studenților din Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, un om foarte activ în mediul educațional și al ONG-urilor.

  • Georgia Bucea

Georgia este în prezent data enegineer la Dotlumen și are o idee prin care vrea să facă un upgrade dispozitivelor tech, pentru a susține siguranța consumatorilor. Vrea să facă asa prin tehnologii augmentative și de asistență.


Tabăra Startup Elites a fost realizată cu sprijinul partenerilor: FAN Courier, Samsung, Autonom, PopCola și Bravva Angels. Mulțumim pentru găzduire, Hotel Carmen, Predeal.